İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur'dan korona virüs uyarısı

İYİ Parti Isparta Milletvekili Cesur'dan korona virüs uyarısı
İYİ Parti Isparta Milletvekili Dr. Aylin Cesur'dan kritik koronavirüs uyarısı geldi. Cesur şu an için 1,17 olan vaka büyüme oranının 0,5'in altına düşmemesi durumunda sağlık sistemimizin bu yükü taşıyamayacağını ifade etti.

MEHMET AKGÜN / YENİÇAĞ 

65 yaş üstü izolasyon ve "Evde Kal" çağrılarının belirli bir oranda işe yaradığını belirten Cesur, "Ancak çağrılar yetmemiş. Vaka Büyüme Hızı/Oranı 0.5'in altına inmezse, sağlık sistemimiz taşıyamaz. Bu rakamlar henüz pik yapmamış halleri" dedi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya çağrıda bulunan Cesur, "Derhal vatandaşa ekonomik destekli 14 gün tam sosyal izolasyonu sağlayın" ifadelerini kullandı.
(Vaka x 400) + (ölüm x 1000)=vaka sayısı" formülüne göre hesaplandığında bugün tespit edilmemiş ve taşıyıcı 792800 kişi olduğunu dile getiren Cesur, "Kaçı izole, kaçı semptomsuz dolaşıyor ve ortalama 4 kişiye yayıyor bilmiyoruz. Bildiğimiz şu; derhal insanları evde tutmazsanız, sağlık sistemi çöker, İtalya olmayalım" çağrısında bulundu. 24 Mart itibariyle bin 872 vaka bulunurken koronavirüsten dolayı 44 kişi hayatını kaybetti. Vaka büyüme oranı ise 1,17 olarak tespit edildi.