İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz’dan af yasasına, Ağırel eleştirisi

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz’dan af yasasına, Ağırel eleştirisi
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’i tahliye etmeyen af yasasının, toplumun adalet duygusunu zedeleyeceğini söyledi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Meclis’te af yasasına ilişkin konuştu. Af yasasının ciddi eksiklikleri olduğunu belirten Beyaz, “Öyle bir değişiklik yapmışsınız ki,  yüz kızartıcı suç işleyenler faydalanabiliyor, düşüncesini açıklayan, gazetecilik yapanlar, attıkları tweet yüzünden yasadan faydalanamıyorlar” dedi.

“ADALET DUYGUSUNU ZEDELER”

Af yasasındaki eksikliklerin toplumun adalet duygusunu zedeleyeceğini kaydeden Beyaz, “Örneğin vatan sevgisinden şüphe duymayacağımız ve tamamen gazetecilik faaliyeti nedeniyle tutuklu bulunan Murat Ağırel’i tahliye etmeyen bir af, toplumun adalet duygusunuz zedeler” diye konuştu.

“KEŞKE GAZETECİLERİ DE DÂHİL ETSEYDİNİZ”

Terör suçu içermeyen düşünce suçlarının da aftan yararlanması gerektiğini aktaran Beyaz, “Keşke kin, nefret, şiddet ve terör içermeyen düşünce suçlularını, gazetecileri de bu affa dâhil etseydiniz. İyi hal kavramı üzerinden infaz indirimi değerlendirmeleri, bir takım kişi ve kurumların keyfine bırakmasaydınız” ifadelerini kullandı.