''Ortadoğu'da Türkiye normalleşme İsrail denge arayışında"

''Ortadoğu'da Türkiye normalleşme İsrail denge arayışında"
İYİ Parti Mersin milletvekili Behiç Çelik, "Türkiye kendi bölgesinde ilişkilerini normalleştirmek isterken, İsrail Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’de bir denge kurma çabası peşinde" dedi.

Fatih ERBOZ-YENİÇAĞ-Ankara

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog Türkiye ziyareti öncesinde, İsrail''in Doğu Akdeniz’de yakın ilişki içinde olduğu Yunanistan’a gittikten sonra, 2 Mart tarihinde Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin ziyaretinin ardından Türkiye’ye gelecek.

İsrail Cumhurbaşkanı Herzog’un ziyaretlerinin bir denge arayışının sonucu ortaya çıktığına dikkat çeken İYİ Parti Mersin milletvekili Behiç Çelik, “İsrail Ortadoğu ve Doğu Akdeniz’de bir denge kurma çabası peşinde. İsrail tarihten gelen örneğiyle Türkiye’ye her iki bölgede de ihtiyaç duyduğunu biliyor" dedi.

Çelik "Yunanistan ile de son dönemde iyi ilişkiler geliştirdi. Bu ikisi arasında denge kurmak istiyor. Türkiye ise kendi bölgesinde ilişkilerini normalleştirmek istiyor. İsrail cumhurbaşkanının Türkiye ziyareti eski ortaklarımla ilişki içindeyim ancak beyaz bir sayfa açabiliriz şeklinde yorumlanmalı” dedi.