İYİ Parti milletvekili Aylin Cesur Yeniçağ TV'de açıkladı

İYİ Parti milletvekili Aylin Cesur Yeniçağ TV'de açıkladı
İYİ Parti Isparta milletvekili Aylin Cesur Yeniçağ TV’nin konuğu oldu. Pandemi gündemine ilişkin önemli açıklamalar yapan Cesur, İYİ Parti’nin sadece korona virüsle ilgili verdiği 72 araştırma önergesi, 235 soru önergesi, 12 kanun teklifinin Cumhur İttifakı reddedildiğini açıkladı.

Yeniçağ TV’de, Yeniçağ gazetesi Ankara Temsilcisi Orhan Uğuroğlu’nun konuğu olan İYİ Parti Isparta milletvekili Aylin Cesur, Türkiye’nin pandemi dönemine kötü bir ekonomiyle girdiğini vurguladı. Cesur “Türkiye’de pandemi iyi yönetilemedi bu vesileyle Türkiye’nin bir pandemi yönetim programı olmadığını gördük. 30 Ocak’ta bir önerge vermiştik gelin bunu araştıralım bu dünyada var Türkiye’ye de geliyor dedik. Maalesef bütün önergelerimiz reddedildi. O günden bugüne dek 72 araştırma önergesi, 235 soru önergesi 12 kanun teklifi verdik” dedi.

“10 MART’TA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLSİN DEDİM”

Alınan önlemlerin yetersiz ve süreci uzattığını belirten Cesur şöyle konuştu;

“İlk vaka Türkiye’de ortaya çıktığında kürsüden dedim ki “Türkiye’de derhal sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi gerekiyor”. O zaman vaka sayımız çok azdı ve bu işi çok kolay bir şekilde sınırlarımızı kapatarak vatandaşa da gerekli desteği vererek bütüncül bir davranışlarla halledebilirdik. Güney Kore gibi Japonya gibi, maalesef bu olmadı.”

“ALMANYA TERCİHİNİ SAĞLIKTAN YANA KULLANDI”

“Almanya geçtiğimiz günlerde tekrar kapanma kararı açıkladı. Merkel çıktı dedi ki “biz tercihimizi vatandaşın sağlığından yana yapıyoruz”. Eğer liyakatli yönetim diyorsanız birinci tercihin sağlık olması lazımdı. Geçilmeyen köprülere, şehir hastanelere o kadar çok bütçe harcıyoruz ki. Türkiye’de bir de de oluyor 65 yaş üstüne evden çıkma diyorsunuz ama miting yapıyorsunuz, vatandaş ekmek istiyor çay fırlatıyorsunuz, açılışlar yapıyorsunuz, Irak heyetine yemek veriyorsunuz. Bunlar kabul edilebilecek şeyler değil. “

"TEST AZALDI VAKA DA AZALDI"

“Vaka sayıları azalıyor ama ölüm oranı yükseliyor zaten şeffaflık olmadığı için direkt aklımıza burada da bir şaibe var diye düşünüyoruz. Sayın Bakan vaka sayıları azaldı diyor ama test sayıları da azalıyor.”