İYİ Parti nafaka mağduriyetini Meclis’e taşıdı

İYİ Parti nafaka mağduriyetini Meclis’e taşıdı
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, vatandaşın mağduriyetine neden olan nafakaya ilişkin Meclis’e kanun teklifi verdi. 2 milyonu aşkın mağdur olduğunu belirten Bahşi, yasanın belirli bir tarihte sınırlandırılması gerektiğini dile getirdi.

Erdem AVŞAR / Yeniçağ

Yerel seçimler nedeniyle verilen aranın sona ermesinin ardından TBMM’deki çalışmalar hız kazanırken, İYİ Partili vekiller vatandaşların sorunlarını Meclis’e taşımaya devam ediyor.

İYİ parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, son günlerde yarattığı mağduriyet ile gündeme gelen nafaka yasasına ilişkin hazırladığı kanun teklifini Meclis’e taşıdı.

Kanun teklifine ilişkin Yeniçağ’a konuşan Bahşi, 2 milyonu aşkın mağdur bulunduğunu ve son günlerde ağırlığını artıran ekonomik sıkıntılarla birlikte birçok kişinin nafakasını ödeyemeyecek hale geldiğini ve cezaevine girdiğini belirtti.

Bahşi, Meclis’e sunduğu kanun teklifinde “Beş yıla kadar olan evlilikleri ‘kısa süreli’; beş-on yıl süren evlilikleri ‘orta süreli’; on yıl üzeri evlilikleri ise ‘uzun süreli’ evlilik olarak değerlendirilmesini” ve nafakanın ise bu sürelere göre belirlenmesi gerektiğini dile getirdi.

“2 MİLYONU AŞKIN MAĞDUR VAR”

Meclis’e sunulan soru önergesine ilişkin Yeniçağ’a özel açıklamalarda bulunan Feridun Bahşi, 2 milyonu aşkın mağdurun olduğunu belirtti.

Bahşi, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Uygulamada yoksulluk nafakası bir yılken süresiz hala getirildi. Şu an bir ay evli kalıp boşanan insanlar var 31 sene nafaka ödeyen. Ömür boyu karşı tarafa ödüyor. Bazıları evleniyor. Hatta birisiyle evlenip resmi nikah yapmayarak nafakadan faydalanmak isteyenler oluyor. Biz bunun belirli bir süreye bağlanmasını istiyoruz.

Kamuoyu bu durumdan muzdarip 2 milyonu aşkın mağdur olduğunu biliyoruz. Araştırmalar bunu gösteriyor. Biz bunun için vatandaşımıza çözüm arayışındayız.

Nafakasını ödeyemeyen insanlar oluyor. Bu sebepten hapis yatan insanlar var. İYİ Parti milletin her türlü sıkıntısına çare olmaya ilaç olmaya devam ediyor.”