İYİ Parti'den 'açma-kapama bedeli' tepkisi

İYİ Parti'den 'açma-kapama bedeli' tepkisi
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, fahiş rakamlara ulaşan elektrik ve su faturasını ödeyemeyen vatandaştan aldığı 'açma kapama' bedelinin hizmet sağlayıcılar için gelir kapısına dönüştüğünü ifade etti.

Dağıtıcıların borcunu ödeyemeyen vatandaşın elektrik ve suyunu kesmesinin ardından talep ettiği açma-kapama bedeli tartışmalara neden oluyor.

Açma kapama bedellerinin fahiş rakamlara ulaştığını ve dağıtıcılar için gelir kapısı haline geldiğini ifade eden İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, vatandaşın mağdur edildiğini ve konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Beyaz, "Hizmet sağlayıcıların "açma-kapama parası" adı altında tükeciye yansıttığı faiş ücretle ilgili vatandaşlarımızın şikayetleri artıyor. Son günlerde bazı kurumların bunu caydırıcı önlemden ziyade gelir kapısına dönüştürdüğü anlaşılıyor. Zaten ekonomik kriz ve enflasyonun altında ezilen vatandaşı böyle bir fırsatçılıkla mağdur eden kurumlarla ilgili her türlü girişimde bulunacağız. 100 TL'lik faturaya 30 TL "açma-kapama ücreti" sahtekarlığına son vereceğiz" dedi.