İYİ Parti'den askeri fabrikanın özelleştirilmesine sert tepki

İYİ Parti'den askeri fabrikanın özelleştirilmesine sert tepki
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Milli Savunma'ya bağlı askeri fabrikanın özelleştirilmesine sert tepki gösterdi. Özdağ, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Yandaşlara mı peşkeş çekeceksiniz" diye sordu.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı 1. Ana Bakım Fabrikası'nın özelleştirilmesi kararına tepki gösterdi.

Özdağ, Twitter hesabından “Yandaşlara mı peşkeş çekeceksiniz” başlığı ile yaptığı paylaşımda “20 Aralık 2018 tarihli Resmi Gazete’nin özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile ilgili karar (Sayı:482)’ine göre Sakarya’da bulunan MSB Askeri Fabrikalar Genel Müdürlüğü 1. Ana Bakım Fabrika Müdürlüğü hakkında özeleştirme kararı verildi. TSK’nın en güçlü fabrikasında Türk ordusunun kullandığı fırtına obüsü üretiliyor. Leopar tanklarının ise modernizasyonu gerçekleşiyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Özdağ, paylaşımına “Türk milletinin göz bebeği hali hazırda cephede savaşan ve savaş hazırlığında olan TSK'nın fabrikalarını özelleştirerek Türk ordusuna zarar veriyorsunuz!” notunu düştü.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, Sakarya'nın Arifiye ilçesinde yer alan tesisin özelleştirilmesi ve işletme hakkı süresinin 25 yıl olması öngörülüyor. Özelleştirme işlemleri 31 Aralık 2019'a kadar tamamlanacak.

İlgili Haberler