İYİ Parti'den 'burası çok önemli' tepkisi

İYİ Parti'den 'burası çok önemli' tepkisi
İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, AKP sayesinde milletin satın alma gücünün çok azaldığına dikkat çekerek, “Her yeni ekonomik programda, 'Burası çok önemli dediğiniz' anda, milletimiz 'Eyvah yine mi zamlar geliyor' diye kara kara düşünüyor. Milletimizin satın alma gücü, Avrupa ile kıyaslandığında son sıralardan kurtulamıyor.” dedi.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen 2020 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'nin 6. maddesi üzerinde parti grupları görüşlerini dile getirdi.

Grubu adına söz alan İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, demokrasinin olmazsa olmaz kuralının yasama, yürütme ve yargı olduğunu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin bu prensibi yerle yeksan ettiğini vurguladı.

Sayıştay raporlarında, "paranın milletin emrinde kullanılacağı yerde yandaşlar lehine kullanılarak heba edildiğini gördüklerini" aktaran Çulhaoğlu, iktidarın har vurup harman savururken, tasarrufu milletten beklediğini iddia etti.

“‘BURASI ÇOK ÖNEMLİ’ DEDİĞİNİZ ANDA…”

Çulhaoğlu, "Emeklerinin karşılığını bir türlü veremediğiniz işçi, memur, emeklimizin de tasarruf etmesini bekliyorsunuz. Verdiğiniz üç-beş kuruşu da 'gözünüze dizinize dursun' diyerek laf ediyorsunuz. AKP sayesinde milletin satın alma gücü çok azaldı. Her yeni ekonomik programda, 'Burası çok önemli dediğiniz' anda, milletimiz 'Eyvah yine mi zamlar geliyor' diye kara kara düşünüyor. Milletimizin satın alma gücü, Avrupa ile kıyaslandığında son sıralardan kurtulamıyor. İktidarınızda işsizlik rekorları kırıldı. Bütün oyunlara rağmen enflasyon canavarını yenemiyorsunuz. " diye konuştu.