İYİ Parti'den Erdoğan'a 'Berat Albayrak' tepkisi

İYİ Parti'den Erdoğan'a 'Berat Albayrak' tepkisi
İYİ Parti Grup Başkanı Andican, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Berat Albayrak'ın Maliye'nin başına getirilmesine ilişkin yorumuna tepki gösterdi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanı Ahat Andican, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Albayrak' yorumuna tepki gösterdi.

Erdoğan, damadı ve eski Enerji Bakanı Berat Albayrak'ın Maliye Bakanlığı'na getirilmesine ilişkin, "Berat Albayrak Bey özel sektörde başarıyla çalışmış, son dönemlerde Marmara Üniversitesi’nde bu konunun dersine girmiş. Böyle bir geçmişi olmuş bir arkadaşımız olması sebebiyle bu işi çok daha seri derleyip toparlayacağına ve başarıyla yürüteceğine inanıyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan'ın bu açıklamalarına İYİ Parti'den tepki geldi. Grup Başkanı Andican, Twitter'dan yaptığı açıklamada: "Sn. Cumhurbaşkanı Türk ekonomisinin Berat Albayrak’a teslim edilme gerekçesini “özel sektörde başarıyla çalışmış, Marmara Üniversitesi’nde bu konunun dersine girmiş” sözleriyle açıklıyor. İşte ASYA TİPİ BAŞKANLIK SİSTEMİ’nin liyakat ölçüsü. Allah bu ülkenin yardımcısı olsun..."  yorumunda bulundu.

İlgili Haberler