İYİ Parti'den Akşener'i hedef alan AKP'li Özalan'a Neyzen Teyfik şiiriyle yanıt

İYİ Parti'den Akşener'i hedef alan AKP'li Özalan'a Neyzen Teyfik şiiriyle yanıt
İYİ Parti'den, sosyal medya hesabından İYİ Partili Akşener ve İBB Başkanı İmamoğlu'nu hedef alan AKP'li Özalan'a Neyzen Teyfik dizeleriyle yanıt.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener''i ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu''nu hedef alan paylaşımda bulunan AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan''a İYİ Parti''den Neyzen Teyfik dizeleriyle yanıt geldi.

İstanbul Yenikapı’daki 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamasına katılan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik, “1453, Fatih Sultan Mehmet, aynı senin gibi, dedi ki ‘Ya İstanbul beni alır, ya ben İstanbul’u alırım’. Bizans’a rağmen, Avrupa’ya rağmen, Haçlılar’a rağmen, ya İstanbul’u alırım, ya İstanbul beni alır”. İki kararlı lider, ve İstanbul alındı” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhuriyet''te yer alan habere göre, AKP''li Alpay Özalan ise, Twitter hesabından yaptığı paylaşımında Akşener ve İmamoğlu''nu hedef aldı. Özalan, "Gemileri karadan yürütüp İstanbul’u fetheden büyük kahraman Fatih Sultan Mehmet ile otobüsleri bile karadan yürütemeyen kifayetsizi bir tutmak ancak Meral Akşener gibi bir densize yakışırdı" ifadelerini kullandı.

Özalan''ın bu paylaşımına yanıt gecikmedi. İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekil Ümit Dikbayır, Özalan’a şair Neyzen Tevfik’in dizeleriyle seslendi.

Dikbayır, Neyzen Teyfik''in "Kime sordumsa seni" şiirinde geçen bazı ifadeleri değiştirerek Özalan''a şöyle seslendi:

“Kime sordumsa seni, yanlış cevap vermediler;

“Kimi hırsız, kimi alçak, kimi de cıbıldaktır onun lakabı” dediler…

Künyeni almak için, partiye ettim telefon,

“Bizdeki kayda göre, şimdi o mebus” dediler…

İlgili Haberler