İYİ Parti'den Uşak Belediyesi hakkında suç duyurusu

İYİ Parti'den Uşak Belediyesi hakkında suç duyurusu
İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Uşak Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulundu. Uşak Belediyesinin yıllık üretim kapasitesi 245 bin ton olan UTAŞ'tan yıllık 5 milyon ton mıcır aldığını göstererek, belediyenin büyük bir vurgun yaptığını belirten Hakan Savaş, "Demek ki Uşak Belediyesi, Uşak'tan Iğdır'a, Iğdır'dan Azerbaycan'a kadar yol yapmış" dedi.

Sümeyra KIRCA / YENİÇAĞ

İYİ Parti Uşak Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş, Uşak Belediyesi hakkında suç duyurusunda bulunarak, İYİ Parti il binası önünde basın açıklaması yaptı. Yaptığı basın açıklamasında, Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına yaptığı suç duyurusunun içeriğinden  bahseden Hakan Savaş, ayrıca geçtiğimiz günlerde Cuma Hutbelerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün isminin yad edilmemesine yönelik yaptığı eleştirilere yanıt veren Diyanet-Sen yönetimine de cevap verdi.  

"AZERBAYACAN'A VARINCAYA KADAR YOL YAPABİLİYORSUNUZ"

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği dilekçe ile belediyenin yaptığı usulsüzler hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıklayan Hakan Savaş, Uşak Belediyesi'nin bir iştiraki olan UTAŞ firmasıyla ilgili büyük bir yolsuzluk yapıldığını duyurdu. Hakan Savaş şu ifadeleri kullandı: "Bahse konu taş ocağı UTAŞ'ın kendi beyanlarına göre, 365 gün tam kapasite çalışsa maksimum 245 bin ton üretim yapabiliyor. Ancak UTAŞ tarafından Uşak Belediyesi'ne fatura edilen miktar 5 milyon tona yaklaşıyor. Bu rakamı yol mühendislerine hesap ettirdik. 30 cm kalınlığında asfalt atsak belediyenin satın aldığı iddia edilen mıcır kullanılarak Uşak'tan Iğdır'a, Iğdır'dan Ermenistan'a hatta Azerbaycan'a varıncaya kadar yol yapabiliyorsunuz. Bunca malzemeyi kullanmış olamayacağına göre belediye bu malzemeyi ne yaptı yada bu asfaltı nerede kullandı? Elbette bu soruların cevabı yok çünkü rakamlardan açıkça anlaşılıyor ki bu malzeme faturaları abartılarak kesilmiş ve satın alınmayan agreta için devasa miktarlarda paralar ödenmiş. Bunca asfaltı kullanmış olamayacaklarına göre olay çok açık ortadadır. Biz bu bilgileri belgeleri ile beraber Uşak Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdik ve bu gün itibarı ile suç duyurusunda bulunduk."

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Savaş Belediyedeki yolsuzluk iddialarına ilişkin gerçekleştirdiği suç duyurusunda Savcılara bildirdiği konulara ilişkin şunları söyledi: Bundan yaklaşık iki ay kadar önce, Uşak Belediyesindeki yolsuzluklarla alakalı, İyi Parti teşkilatı olarak, altında belediye meclisi üyelerimizin imzalarının da bulunduğu bir suç duyurusunda bulunmuştuk. Bu gün bu suç duyurusuna ilave yapılmak üzere yeni bir yolsuzluk dosyasını daha hazırlayıp Cumhuriyet Savcılarımızın dikkatine sunduk. Sivaslı İlçemizin Pınarbaşı Beldesinde bulunan bir taş ocağı var UTAŞ tarafından işletilen bu taş ocağında agreta yada mıcır dediğimiz asfalt malzemesi çıkartılmakta ve UTAŞ taş ocağından çıkarttığı bu malzemeyi Uşak Belediyesine satmakta. Buraya kadar her şey normal. Fakat bu tesisin üretim kapasitesi ile belediyeye fatura edilen miktarlar kıyaslandığında çok ciddi farklar ortaya çıkmaktadır.

"ÇEVRE İLLERE GÖRE EN PAHALI SU UŞAK'TA"

Uşak Belediyesi'nin suya yüzde 50 zam yaptığını belirten İYİ Partili Hakan Savaş, "Uşak Belediyesinin bütçesini bu şekilde boşaltan geçmiş AKP'li belediye başkanı ve ekibine hesap sorması beklenirken konuyu örtbas etme girişimlerini gözlemlediğimiz AKP'nin yeni belediye başkanının kararı ile Uşak Belediyesi suya yüzde 50 zam yaptı" dedi. Uşak Belediyesi'nin su zammını desteklemek amacıyla, çevre illerde suyun daha pahalı olduğunu öne sürdüğüne değinen Hakan Savaş, "Araştırdık arkadaşlar çevre illerden su faturalarını getirdik, birazdan sizlere de dağıtacağız bu faturaları göreceksiniz, Isparta, Balıkesir, Kütahya, Çanakkale çevre illerdeki bütün yakın diyebileceğimiz şehirlerin su faturalarını inceledik, kesinlikle gördük ki en pahalı suyu kullanan şehir halindeyiz. Suyu en pahalı olan belediye Uşak belediyesi" diye konuştu.

İYİ Parti olarak hiçbir gerçeğin üstünün örtülmesine müsaade etmeyeceklerini vurgulayan Hakan Savaş, vatandaşın haklarını aramayı sürdüreceklerini dile getirdi.

"CUMA HUTBELERİNDE ATATÜRK'ÜN ADI ANILMIYOR"

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün senede bir gün bile isminin Cuma Hutbelerinde anılmamasını eleştiren İYİ Partili Hakan Savaş, ülkemizin kurtarıcısı ve kurucu olan Atatürk'ün isminin hiç değilse yılın belli haftalarında Cuma hutbelerinde rahmetle yad edilmesini istedi. Hakan Savaş Diyanet Sen yetkililerine şöyle seslendi: "Ülkede zina suç olmaktan çıkartılırken suspus oldunuz, domuz eti serbest bırakılırken konuşmadınız, bunca zulüm hırsızlık talan yaşanırken gık bile demediniz şimdi İyi Parti Atatürk'ün isminin Cuma Hutbelerinde anılmasını istedi diye İyi Partiye mi cevap veriyorsunuz? İyi Partiye cevap yetiştireceğinize siz bu faiz gelirlerinizin hesabını verin? Yada cami imamlarına verdiğiniz faizli paraların hesabını verin? Diyanet İşleri dinden ve maneviyattan bahsedebilecek en son kurumdur."