İYİ Partili Ağıralioğlu: "Hayali seçmenler devletin itibarını zedelemektedir"

İYİ Partili Ağıralioğlu: "Hayali seçmenler devletin itibarını zedelemektedir"
Yerel seçimlere kısa bir süre kala seçmen listesinin askıya çıkarılmasıyla birlikte hayali seçmenler ortaya çıktı. Meclis'te konuşan İYİ Parti Grup Başkanvekili Ağıralioğlu, "Hayali seçmenler devletin itibarını zedelemektedir" ifadelerini kullandı.

TBMM Genel Kurulunda, gündem dışı konuşmaların ardından, grup başkanvekilleri söz aldı.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Yavuz Ağıralioğlu, seçim güvenliği konusunda basına yansıyan haberlerin devletin itibarını zedelediğini söyledi.

“Hayali seçmenler, yaşı 165’i bulan seçmenler, taşınan seçmenler, bir apartmanda birkaç bin kişinin yaşadığının görünmesi itibarımızı zedelemektedir.” diyen Ağıralioğlu, geçen seçimde, yurt dışında kullanılan oyların, bütün partilerin yetkililerinin nezaretinde bekletildiği bir fotoğraf karesinin basına yansıdığını kaydetti.

Ağıralioğlu, “Her sandığın üzerinde beşer tane kilit var, sandıkların etrafında da beşer tane adam var. Bu fotoğraf iğrençti. ‘Birbirine itibar etmeyen beş parti temsilcisi ve bunlar oylarını çaldırabilirler.’ görüntüsü… Dünyaya bizi rezil edebilecek bundan daha kötü bir fotoğraf olamazdı.” diye konuştu.

Seçim güvenliğini oluşturacak mekanizmaların hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayan Ağıralioğlu, “Dünyaya seçim güvenliğiyle ilgili büyük endişelerin yaşandığı bir ülke görüntüsü vermek, Türk milletinin ayıbı haline gelmesin.” ifadesini kullandı. 

AKP’DEN YANIT

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan da seçmen listelerinin bugün saat 17.00’ye kadar muhtarlıklarda askıda bulunacağına işaret etti. Seçim Kanunu’nun 43. ve 47. maddelerininin, tüm vatandaşlara ve siyasi partilere yükümlülükler getirdiğini belirten Özkan, “Bugün saat 17.00’ye kadar, ‘ne kadar hayali seçmen var, bir daireye ne kadar çok seçmen kaydı yapılmış, ne kadar çok yaşlı seçmen var…’ konularının takibi, hepimizin üzerine vazifedir. Bunları doğru şekilde takip etmek, her şeyden önce milli iradenin tecelligahı Meclisimize ve seçilmiş belediye başkanlarımıza meşruiyet sağlayan bir durumdur.” şeklinde konuştu. 1234567891011121314151617181920 ‹› 

 

İlgili Haberler