İYİ Parti’li Ahmet Çelik mühimmat patlamalarını Meclis’e taşıdı

İYİ Parti’li Ahmet Çelik mühimmat patlamalarını Meclis’e taşıdı
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Hakkari ve Şırnak’ta yaşanan ve 8 askerimizin şehit düştüğü mühimmat patlamalarını Meclis’e taşıdı.

Hakkari’de mühimmat deposunda meydana gelen patlamada 7 askerimiz şehit olmuş, 20 askerimiz ise yaralanmıştı. Bu elim olayın ardından bir mühimmat patlaması da Şırnak’ta yaşanmış ve olayda 1 askerimiz şehit olurken 1 askerimiz de yaralanmıştı.

8 askerimizin şehit olduğu mühimmat patlamalarının art arda meydana gelmesine dikkat çeken İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, konuyu Meclis’e taşıdı.

Hakkari ve Şırnak'ta yaşanan patlamalara ilişkin kamuoyuna yeterli açıklama yapılmadığını söyleyen Çelik, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde "Mühimmatların ‘kaya’ sonucu patladığı iddia edilirken, söz konusu patlamaların ‘kaya’dan ziyade ‘ihmal’ ya da ‘tecrübesizlik’ten kaynaklandığı da bilinmektedir. Her iki vakanın ‘kaya’ denilerek üzerinin örtülmesi her şeyden önce görev şehitlerinin aziz ruhlarını rahatsız edecektir" ifadelerine yer verdi.

Çelik’in, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından yazılı olarak cevaplanması üzere verdiği soru önergesi şöyle:

İlgili Haberler