İYİ Partili Ahmet Çelik’ten Başbağlar mesajı. Halk düşmanı PKK 33 vatandaşımızı katletmişti

İYİ Partili Ahmet Çelik’ten Başbağlar mesajı. Halk düşmanı PKK 33 vatandaşımızı katletmişti
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, Başbağlar katliamının 29'uncu yılında anma mesajı yayınladı.

29 yıl önce PKK terör örgütü Başbağlar’da katliam yapmıştı. 33 vatandaşımız katledilmişti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Başbağlar katliamında yaşamını yitiren 33 vatandaşımızı unutmadı.

Çelik’in paylaşımı şu şekilde:

“Erzincan Başbağlar’da hain PKK terör örgütü tarafından acımasızca katledilen 33 masum vatandaşımızı saygı ve rahmetle anıyorum.”

BAŞBAĞLAR’DA NE OLMUŞTU?

Başbağlar Katliamı, 5 Temmuz 1993 tarihinde Erzincan''ın Kemaliye ilçesine bağlı, Tunceli''nin Ovacık ve Hozat ilçeleri sınırındaki Başbağlar köyünde gerçekleşti.

Başbağlar Katliamı’nda 28 kişi terör örgütünün silahından çıkan kurşunlarla hayatını kaybederken, 5 kişi de teröristlerin yaktığı evlerde can verdi.

1993 yılının 5 Temmuz akşam namazı saatlerinde elleri silahlı 100 kadar PKK teröristi Köyün tam karşısındaki dağdan, köyü merkeze bağlayan tek yoldan köye indi.

PKK''lılar aynı zamanda 540 nüfuslu köyün yolları, yardım gelmesin diye keserken aynı zamanda telefon şebekesine de zarar verdi.

PKK''lılar, bir toplantı yapacaklarını söyleyerek, namazı biten cemaati sıraya dizdi. Ardından “Atış serbest” diyerek sıraya dizdiği 28 köylünün üzerine 558 mermi sıktı.

Bununla birlikte PKK’lılar koca köyü ateşe verdi. Evler, köy okulu, cami, halk evleri yanıp küle dönerken, 1’i kadın 5 kişi de bu yangında hayatını kaybetti.

Katliamın ardından 20 kişi gözaltına alındı. Haklarında idam ile çeşitli sürelerde hapis cezası istemiyle 1994''te Devlet Güvenlik Mahkemesi''nde dava açıldı. Ancak 1998''de dava takipsizlikle kapandı. Sanıkların 18''i beraat etti, 2''si ise mahkûm edildi.

İlgili Haberler