İYİ Partili Ahmet Çelik’ten Ekrem İmamoğlu’na çağrı

İYİ Partili Ahmet Çelik’ten Ekrem İmamoğlu’na çağrı
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na çağrıda bulundu. Çelik, “Ekrem İmamoğlu'na çağrımız: 8 Mart tarihinde yapılan yanlışın düzeltilmesi için Hdp milletvekilleri adına asılan plaketler kaldırılmalı ve Hatıra ormanı yeniden şehitlik ormanı olarak düzenlenmelidir.” dedi.

HDP milletvekilleri adına asılan plaketler kaldırılmalı Hatıra Ormanı Şehitlik Ormanı olarak düzenlenmelidir

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hatıra ormanında HDP milletvekilleriyle sahnelediği skandala karşı; Yeniçağ yönetici, yazar ve çalışanları, İmtiyaz Sahibi ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Çelik’le birlikte tüm kadın şehit ve kahraman kadınlarımızı temsilen diktikleri fidanlarla tepkilerini gösterdi.

Çelik, konu ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak İmamoğlu’na çağrıda bulundu.

Çelik paylaşımında,Ekrem İmamoğlu''na çağrımız: 8 Mart tarihinde yapılan yanlışın düzeltilmesi için Hdp milletvekilleri adına asılan plaketler kaldırılmalı ve Hatıra ormanı yeniden şehitlik ormanı olarak düzenlenmelidir.” İfadelerini kullandı.

Çelik’in açıklamaları şu şekilde;

“Ekrem İmamoğlu 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde pkknın temsilcisi HDP eş başkanı Pervin Buldan, HDP milletvekilleri Dilşat Canbaz ve Züleyha Gülüm birlikte fidan diktiler O gün Pervin Buldan, D. Canbaz ve Z. Gülüm adına üç fidan dikildi ve İBB bu üç isim adına ağaçlara plaket astı.

Yeniçağ Gazetesi yönetimi ve yazarları olarak, aynı fidanlığa pkknın şehit ettiği öğretmenlerimiz Aybüke Yalçın ve Dilay Kerman ile Kurtuluş Savaşı kahramanlarımız Kara Fatma ve Nezahat Onbaşı adına fidan diktik.

Ekrem İmamoğlu''na çağrımız: 8 Mart tarihinde yapılan yanlışın düzeltilmesi için HDP milletvekilleri adına asılan plaketler kaldırılmalı ve Hatıra ormanı yeniden şehitlik ormanı olarak düzenlenmelidir."

İstanbul Büyükşehir Belediye''nin 8 Mart Hatıra Ormanı fidan dikim törenine Ekrem İmamoğlu''nun davetiyle HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da katılmıştı. İmamoğlu Buldan’ın törene gelmesine ilişkin, “Hoş gelmiş sefa gelmiş” ifadelerini kullanmıştı. İmamoğlu''nun fidan dikim törenini HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ile gerçekleştirmesi ve HDP''li vekillerin adına fidan dikilmesi büyük tepki toplamıştı. 

 

İlgili Haberler