İYİ Partili Ataş: Esnafın borcunu erteleyin

İYİ Partili Ataş: Esnafın borcunu erteleyin
TBMM'de basın toplantısı düzenleyen İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, "Cumhurbaşkanı her ne kadar ‘Kapanan dükkân yok.’ dese de Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanının yaptığı açıklamalar gerçeği gözler önüne sermektedir. Yüz yıllardır esnaflık geleneğinin merkezinden olan Kayseri’de ilk defa dükkânlar kapanmış, bir senede yaklaşık bin esnaf kepengini indirerek eleğini duvara asmıştır” diye konuştu.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, ekonomide yaşanan sıkıntıları Meclis gündemine taşıdı. Ataş, ekonomik krizin giderek derinleştiğini ve toplumun her kesiminin sıkıntılarla karşı karşıya kaldığını dile getirdi. 

Siftah yapamayan esnaf ve eve ekmek götüremeyen vatandaşlar için haciz işlemlerinin bir an evvel durdurulması, esnaf ve vatandaşlara sicil affı getirilmesi gerektiğini belirten Ataş, 
"Bunun yanında kapalı dükkânların vergi yükümlülükleri askıya alınmalı, SGK ve vergi borçlarının faizleri dondurulmalıdır” dedi. 

 
"KAYSERİ’DE İLK DEFA DÜKKÂNLAR KAPANMIŞ, BİR SENEDE YAKLAŞIK BİN ESNAF KEPENK İNDİRMİŞTİR"

Kayseri’de esnaflarında bu kapsamda önemli sorunlarla mücadele ettiğini belirten Ataş,
Ekonomik krizin giderek derinleştiği, salgın sürecinin uzadığı bu zor günlerde esnaf ve vatandaş hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Cumhurbaşkanı her ne kadar ‘Kapanan dükkân yok.’ dese de Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanının yaptığı açıklamalar gerçeği gözler önüne sermektedir. Yüz yıllardır esnaflık geleneğinin merkezinden olan Kayseri’de ilk defa dükkânlar kapanmış, bir senede yaklaşık bin esnaf kepengini indirerek eleğini duvara asmıştır” diye konuştu.

"KAPALI DÜKKÂNLARIN VERGİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ ASKIYA ALINMALI"

AKP iktidarına esnafa destek verilmesi yönünde çağrı yapan Milletvekili Dursun Ataş,
Esnafımızın işine devam etmesi için başvuru şartları esnetilerek doğrudan destek verilmeli, hibe ve kredi desteklerinden tüm esnaf yararlanmalı, kapalı dükkânların vergi yükümlülükleri askıya alınmalı, birikmiş SGK ve vergi borçlarının faizleri dondurulmalıdır. Siftah yapamayan esnaf ve eve ekmek götüremeyen vatandaşlar için haciz işlemleri bir an evvel durdurulmalı, esnaf ve vatandaşlara sicil affı getirilmelidir” şeklinde konuştu.