İYİ Partili Bahadır Erdem’den OHAL uyarısı

İYİ Partili Bahadır Erdem’den OHAL uyarısı
İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Prof. Dr. Bahadır Erdem, ekonomik gerekçelerle OHAL ilan edilmesinin gündeme bile gelmesi büyük bir hata olacağını belirterek, “Bu büyük ekonomik buhranın bütün sorumlusu AKP’nin bizzat kendisi ve her koşulda AKP’yi destekleyen MHP’dir. Bu sadece AKP’nin değil AKP’yi her zaman şartsız savunan MHP’nin de suçudur. Anayasa’nın ekonominin kötü gidişatı durumunda OHAL ilan edilmesine müsaade ettiğini fakat en basit hukuk kuralı olan kimse kendi hatasından yararlanam

Çözüm OHAL değil seçim

Halil YATAR/YENİÇAĞ-ANKARA

İktidarın mensupları veya savunucularının hiçbir şekilde OHAL gibi bir söylemde bulunmaması gerektiğini belirten Erdem, “AKP yıllardır yaptığı yanlış politikalar sonucunda ekonomiyi çok büyük bir buhrana soktu. Kötü yönetim, tek adam rejimi ve rejim sonrası ülke ayarlarını bozması sonucunda bu haldeyiz. Bu büyük ekonomik buhranın bütün sorumlusu AKP’nin bizzat kendisi ve her koşulda AKP’yi destekleyen MHP’dir. Bu sadece AKP’nin değil AKP’yi her zaman şartsız savunan MHP’nin de suçudur. Şimdi bütün sorumluluğun kendisinde olduğu halde bunu görmezden gelip OHAL ilan edip Türkiye’yi tüm dünyada daha da zor bir pozisyona sokmaya hakkı yok” ifadelerini kullandı.

İktidarın sorumlu davranarak OHAL’i değil sandığı getirmesi gerektiğini vurgulayan Erdem, “Anayasa’nın ekonominin kötü gidişatı durumunda OHAL ilan edilmesine müsaade ettiğini fakat en basit hukuk kuralı olan kimse kendi hatasından yararlanamaz ilkesi göz ardı edilemez. Hem ülke ekonomisini göz göre göre berbat bir şekilde yönetip ülkeyi ekonomik buhrana sokacaksınız hem vatandaşların çok geniş bir kesimini açlık sınırının altında yaşatıp sonra da kendi beceriksizliğin sonucunda OHAL ilan ediyorum diyeceksiniz. Böyle bir şey söz konusu dahi olamaz. Akıllarına bile getirmesinler. Hukuken de böyle bir şey kabul edilemez. Türkiye ekonomisi bakımından büyük bir çıkmaza girer. Dünya’dan daha da dışlanır ve çözümsüz bir hale gelir. Bunun çözüm yolu OHAL değil seçimdir ve erken değil derhal seçimdir” diye konuştu.

İlgili Haberler