İYİ Partili Bedri Yaşar: “Asker polis katiliyle işimiz olmaz”

İYİ Partili Bedri Yaşar: “Asker polis katiliyle işimiz olmaz”
İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, “Bizim HDP ile PKK ile asker polis katili ile bir arada olmamız mümkün değil. Çözüm sürecine baksınlar Bunu bize değil, Diyarbakır meydanında “megri megri” diye bağıranlara sorsunlar” dedi.

YENİÇAĞ/İSTANBUL

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, yerel seçim öncesi sosyal medyadan, vatandaşların kendisine yönelttiği soruları cevapladı. Samsunhaber.com Genel Yayın Yönetmeni ve Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı ile TBMM'de bir araya gelen Yaşar birbirinden çarpıcı açıklamalar yaptı. Bedri Yaşar, kendisine yöneltilen sorulara şu cevapları verdi:

“DİYARBAKIR MEYDANI’NDA MEGRİ MEGRİ DİYE BAĞIRANLAR”

“Bizim HDP ile PKK ile asker polis katili ile bir arada olmamız mümkün değil. Bu parti kurulalı bir yıl oldu, genel başkanın mesajları da dahil hiçbir yerde görmeleri mümkün değil. Bunu bize söyleyenlerin, çözüm sürecine bir bakmalarını, kurulan mahkemelere bir bakmalarını tavsiye ederim. Bunu bize değil, Diyarbakır meydanında “megri megri” diye bağıranlara sorsunlar. Bize niye soruyorlar.”

“BİZ KİMSEYİ ATAMIYORUZ MİLLETE ADAY SUNMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Yaşar, Samsun adaylarının tam olarak açıklanması ile ilgili olarak ise şu cevabı verdi: “Biz milletin önüne bir aday sunmaya çalışıyoruz. Biz kimseyi atamıyoruz. Bizim siyasi hareketimiz atama ile değil daha çok seçimle oluyor. Atama ile yapanlar zaten atadılar. Hiç kimsenin bir projeksiyonu üzerine bir aday belirlemiyoruz. Seçmenin iradesine ipotek koymak istemiyoruz.”

“YEREL SEÇİMLE GELDİLER YEREL SEÇİMDE DERS ALACAKLAR”

Bedri Yaşar ayrıca, 31 Mart Seçimlerine, vatandaşın hükümete ikaz etmesi açısından önem verdiklerini söylerken şunları söyledi: “Çünkü yerel seçimlerle geldiler ve ben milletin aynı yoldan bir ders vermesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer şu an içinde bulunduğunuz ekonomik sıkıntıları, şehrin içinde bulunduğu problemleri, bu yapıyı, bu sistemi onaylıyorsanız kaldığınız yerden devam edin. Ama demokrasi adına şikayet ediyorsanız, bir alternatif olsun, biz de bunu deneyelim diyorsanız, biz buna talibiz.”

İlgili Haberler