İYİ Partili Beyaz el insaf dedi sağlık çalışanlarının düştüğü durumu anlattı. Hani onlar korona ile savaşan kahramanlarımızdı

İYİ Partili Beyaz el insaf dedi sağlık çalışanlarının düştüğü durumu anlattı. Hani onlar korona ile savaşan kahramanlarımızdı
İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Meclis Genel Kurulu’nda sağlık çalışanlarının düştüğü zor durumu anlattı. “El insaf” diyen Beyaz, sağlık çalışanlarının maaşının yarısının kesildiğini ve emeklilik haklarının alındığını hatırlattı.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, bütçe görüşmeleri devam eden Meclis Genel Kurulu’nda sağlık çalışanlarının zor durumda olduğunu ve haklarının teslim edilmediğini söyledi.

Beyaz, "Gelirler toplamı 5.073 TL, kesinti toplamı 2.367 TL, kalan net aylık maaşı 2.706 TL’dir; yani maaşının yarısı kesilmiştir. El insaf diyorum arkadaşlar." ifadelerini kullandı.

Beyaz’ın açıklamaları şu şekilde:

"Değerli milletvekilleri, bu bütçede gönül isterdi ki neredeyse bir yıla yakındır salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarımıza pay ayrılmış olsaydı, gönül isterdi ki anlata anlata bitiremediğiniz sağlık sisteminin gerçek kahramanları sağlıkçılarımızın talepleri bir nebze karşılansaydı. Hiç olmazsa, bu milletin sağlığı için canını dişine katan sağlık emekçilerine insan onuruna yakışacak bir yaşam ve emeklilik imkânı sağlansın ama milletini hiç düşünmeyen bu bütçe tabii ki sağlık çalışanını da düşünmemiştir. AK PARTİ iktidarı sağlık çalışanlarına böyle bir dönemde hakkını teslim etmeyerek aslında Türk milletine verdiği değeri ortaya koymuştur.

Arkadaşlar, bakın, elimdeki bir sağlık çalışanımızın bu ayki maaş bordrosu. Gelirler toplamı 5.073 TL, kesinti toplamı 2.367 TL, kalan net aylık maaşı 2.706 TL’dir; yani maaşının yarısı kesilmiştir. El insaf diyorum arkadaşlar. Bu, insanoğluna yakışan bir ücret midir? Bu, devletin babalığına yakışan bir kesinti midir? Gelin, bu vicdansızlığa birlikte “Dur” diyelim. (İYİ PARTİ sıralarından alkışlar)

Covid mikrobuyla mücadele eden sağlık çalışanımızı enflasyon canavarının şerrinden kurtaralım diyorum, Genel Kurulu saygıyla selamlıyorum."

İlgili Haberler