Madeni paralar üzerinden yapılan sessiz vurgun ortaya çıktı

Madeni paralar üzerinden yapılan sessiz vurgun ortaya çıktı
İYİ Partili iş insanı Ahmet Erdemli, yayınladığı video ile madeni paradaki gizlenen vurgun konusunda Merkez Bankasına uyarıda bulundu.

Son dönemde Türk Lirası’nın değer kaybetmesi ve döviz farkı nedeniyle ham madde fiyatlarının yükselmesinin ardından madeni paraların hurdacılarda daha fazla değere satıldığı ortaya çıktı.

Daha önce 2022 yılı başında bir hurdacının çektiği video ile gündeme gelen olayda 2 bin 500 lira değerindeki madeni paranın hurda olarak 3 bin 400 liraya satıldığı dile getirilmişti.

Madeni para içerisindeki bakır ve pirincin paranın kendisinden değerli bir hale gelmesiyle ortaya çıkan vurguna ilişkin bir video da İYİ Partili iş insanı Ahmet Erdemli’den geldi.

BÜYÜ FİRMALARIN MADENİ PARA VURGUNU

Erdemli; 10 kuruş, 25 kuruş ve 50 kuruş madeni paraların ağırlığını hesaplayarak hurdacılardaki satış fiyatı üzerinden yaptığı değerlendirmeyle darphane ve Merkez Bankası’na da uyarıda bulundu.

Büyük firmaların Merkez Bankası’na başvurarak yüksek miktarlarda bozuk para alabildiklerini hatırlatan İYİ Partili iş insanı, bu paraların hurdacılara çok daha yüksek fiyatlara satılarak bunun üzerinden vurgun yapıldığını dile getirdi.

Erdemli, 31 TL değerindeki madeni paranın hurdacıda 80 TL’ye satılabildiğini dile getirdi.

Merkez Bankası’na uyarıda bulunan iş insanı madeni paraların yeniden gözden geçirilmesini, ağırlıklarının düzenlenmesini ya da bu paraların tedavülden kaldırılarak 3 TL, 5 TL gibi madeni paraların basılması gerektiğini dile getirdi.

İlgili Haberler