İYİ Partili Koncuk'tan Erdoğan'a sert tepki

İYİ Partili Koncuk'tan Erdoğan'a sert tepki
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Denizlerimizin kenarlarını, orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var” sözlerini eleştiren Koncuk, “Yaptıklarımız ile dilimizden çıkan ifadeler çelişiyorsa bunun adına riya, bunun adına ikiyüzlülük deniliyor” dedi.

İYİ Parti Adana Milletvekili ve Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, "Denizlerimizin kenarlarını, orman alanlarını betona çevirme gayretinde olanlar var. Şu para var ya, nelere muktedir şu kapitalizm. Doğa şöyle olmuş böyle olmuş umurlarında değil." ifadelerini eleştirdi.

“25 KURUŞA POŞET SATMAKLA ÇEVRECİ OLUNMUYOR”

Hükümetin söyledikleri ve yaptıkları arasında fark olduğuna dikkat çeken Koncuk, ”Poşeti 25 kuruş bedelle satmakla çevreci olunamıyor demek ki. Şimdi, Sayın Cumhurbaşkanı vatandaşın huzuruna çıkacak, deniz kenarlarının, orman alanlarının betona çevrilmesinden rahatsızlığını ifade edecek ama Rize'de, İzmir'de, Ahlat'ta deniz ve göl kenarlarını biz betona çevireceğiz; bunu milletimize nasıl izah edebileceksiniz?” diye konuştu.

“MİTİNG MEYDANLARINDA BAŞKA MECLİS’TE BAŞKA”

Mevcut iktidarın kendi içinde yaşadığı çelişkileri vatandaşa doğru hamlelermiş gibi sunduğunu belirten Koncuk şöyle konuştu: “Yani kendi tenakuzlarınızı (çelişkilerinizi) dahi millete doğru olarak takdim etmek konusunda mahir olduğunuzu da burada ifade etmek istiyorum. Denizlerimizi, göllerimizi betonlaştırarak çevreci olunamıyor demek ki ama televizyonlarda, miting meydanlarında millete başka, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda başka olmaz. Bunun, yüce dinimizde bir adı var, burada sizleri fazla kırmamak adına söylemek istemiyorum ama bu riyadır, bu riyadır.”

“BİR İKTİDAR PARTİSİNE YAKIŞIR TUTUM DEĞİL”

“Yaptıklarımız ile dilimizden çıkan ifadeler çelişiyorsa bunun adına "riya" deniliyor, bunun adına "ikiyüzlülük" deniliyor. Bu, herhâlde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, bir siyasi partiye, bir iktidar partisine yakışır bir tutum değildir.”