İYİ Partili Lütfü Türkkan: Erdoğan, AKP'lilere hitaplarıyla erken seçim sinyali veriyor

İYİ Partili Lütfü Türkkan: Erdoğan, AKP'lilere hitaplarıyla erken seçim sinyali veriyor
Erken seçim ihtimaline ilişkin değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP'lilere hitaplarından bu sinyali aldığını belirtti.

Türkkan: Erdoğan, AKP'lilere hitaplarıyla erken seçim sinyali veriyor

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Meclis''te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Meclis Genel Kurul''unda kabul edilen ve OHAL düzenlemelerini uzatan torba kanun teklifine değinen Türkkan, Türkiye''yi demokratik sistemden biraz daha uzaklaştıracak, otokratik sistemle yönetilen ülkeler arasına biraz daha yaklaştıracak yasanın çıkarıldığını söyledi.

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler de içeren teklifin içinde toplumun faydasına olan bazı düzenlemelerle beraber OHAL''in bir yıl daha uzatıldığını söyleyen Türkkan, "Memura, imama, polise, sağlık çalışanına, öğretmene söz verdiğimiz 3600 ek gösterge keşke olsaydı. Seçime giderken AKP, biz söz verdik. Böyle bir yasa için çalışsaydık tatlı bir yorgunlukla bayrama girecektik." diye konuştu.

“ERKEN SEÇİM SİNYALİ VERİYOR”

Türkkan, bir yıl içinde erken seçimin sürpriz olmayacağını ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın AKP''lilere hitaplarından erken seçim sinyali aldığını belirtti.

Türkkan, konuşmasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:

"İki düşman var; biri FETÖ, biri PKK. Hangisiyle anlaşacaklarını, hangisiyle barışacaklarını göreceğiz. İstedikleri ittifakı yapsınlar, seçim kanununu istedikleri kadar değiştirsinler, Erdoğan bir daha cumhurbaşkanı olmayacak, bir daha AKP iktidar olmayacak"

İlgili Haberler