İYİ Partili Lütfü Türkkan: Pekcan'ın yolsuzluklarını görmek yerine, İstanbul'un seçilmiş Belediye Başkanı'nın kollarına bakıyorlar

İYİ Partili Lütfü Türkkan: Pekcan'ın yolsuzluklarını görmek yerine, İstanbul'un seçilmiş Belediye Başkanı'nın kollarına bakıyorlar
İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, Fatih Sultan Mehmet türbesi ziyareti sırasında elleri arkada görüntülenmesinin ardından hakkında soruşturma açılan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu üzerinden iktidara yüklendi. Türkkan, "Görevden alınan Pekcan'ın yolsuzluklarını görmek yerine, İstanbul'un seçilmiş Belediye Başkanı'nın kollarına bakıyorlar." ifadelerini kullandı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Fatih Sultan Mehmet türbesi ziyareti sırasında ellerinin arkada olmasından dolayı inceleme başlatılmıştı. İYİ Parti TBMM Grup Başkan Vekili Lütfü Türkkan, sosyal medya hesabından iktidara yüklendi.

Kendi Bakanlığı''na mal sattığı ortaya çıkan ve bir süre önce görevden alınan Ruhsar Pekcan için herhangi bir adım atılmamasına değinen Türkkan şu ifadeleri kullandı:

"Pekcan''ın yolsuzluklarını görmek yerine, İstanbul''un seçilmiş Belediye Başkanı''nın kollarına bakıyorlar."

NE OLMUŞTU?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fatih Sultan Mehmet Türbesi''ni ziyareti sırasında ellerini arkasına bağlı şekilde yürüyerek saygısızlık yaptığı gerekçesiyle hakkında inceleme başlatılmıştı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dün gece “Bu görüntüleri gördükten sonra ben de saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Bana göre suçtur. Böyle bir görüntü olamaz. Ancak ben buna soruşturma izni vermem” açıklaması yaptı.

İmamoğlu da,  “Anayasa''da ‘Bence suç'' diye bir şey var mı” diye sorarak “Bakanlık yapıyorsunuz ve ‘bence suç'' diye bir yorum yapıyorsunuz. Böyle bir şey olur mu? Anayasa''da ya da kanunda böyle bir tanım olmaz. Devletin bu makamında bulunan insanların, bu şekilde vakitlerini harcamaları kadar üzücü bir durum yok. ‘Bence suç'' diye açıklama yaparak, Diyarbakır ziyareti üzerinden ,''Ben, aslında buna soruşturma izni veririm'' mesajı vermek, daha bugün yarın belki de müfettişe ulaştıracağımız ifademize etkide bulunma anlamına geliyor. Bu, çok doğru bir bakış açısı değil” dedi.

İlgili Haberler