İYİ Partili Lütfü Türkkan'dan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ezan çağrısı

İYİ Partili Lütfü Türkkan'dan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ezan çağrısı
İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Batı Trakya'da ezanların susturulmak istendiğini imam ve müezzinlerin tehdit ediliğini dile getirdi. Verdiği soru önergesi ile Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlu'na seslenen Türkkan, bölgedeki soydaşlarımız için yardım çağrısında bulundu.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Batı Trakya'daki soydaşlarımızın baskı ve kısıtlamalarla karşı karşıya kaldığını ifade etti.

"Batı Trakya’daki soydaşlarımız, tüm dünyanın geçtiği bu zor süreçte ne yazık ki uluslararası belgelerden kaynaklanan haklarının ellerinden alınmasına dönük yeni sorunlar ile karşı karşıya." diyen Türkkan, "Kendilerini yetkili olarak tanıtan bazı sivil kişiler, camilerin imam ve müezzinlerini ziyaret ederek, minarelerden okunan ezan sesini rahatsızlık yarattığı gerekçesiyle kısmaları yönünde telkinde bulunuyor, bu şekilde onlar üzerinde baskı kurulmaya ve tedirgin edilmeye çalışılıyor; ayrıca iftar ve sahur vaktini davulla duyuran gençlere yönelik de engellemeler yaşanıyor." ifadelerini kullandı. 

Verdiği soru önergesi ile konuyu Meclis gündemine taşıyan İYİ Partili Vekil, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na çağrıda bulunarak, "Batı Trakya’daki soydaşlarımızın içinde bulunduğumuz Ramazan ayında yaşadıkları bu haksız ve hukuksuz durumdan Dışişleri Bakanlığı’nın haberi var mıdır?" diye sordu.

Türkkan'ın verdiği soru önergesi şu şekilde: