İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'ndan büyük çıkış: Büyük Türk milleti Erdoğan'ı görevinden affetmeye hazır ve nazırdır

İYİ Partili Müsavat Dervişoğlu'ndan büyük çıkış: Büyük Türk milleti Erdoğan'ı görevinden affetmeye hazır ve nazırdır
İYİ Parti Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın görevden alınıp yerine Nureddin Nebati atanması ile ilgili konuştu.

İYİ Partili Dervişoğlu, TBMM''de basın toplantısı düzenledi.  Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Dervişoğlu, "Büyük Türk milleti Sayın Recep Tayyip Erdoğan''ı görevinden affetmeye hazır ve nazırdır" diyerek seçim çağrısında bulundu.

Dervişoğlu''nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"İŞLER YOLUNDA DEĞİL, YALAN SÖYLEMEYİN"

Gözümüzün içine baka baka utanmadan işler yolunda diyorlar. Hayır, işler yolunda değil. İşçilerimiz de, memurlarımız da, sanayicimiz de, esnafımız da, işsiz gencimiz de, ev ekonomimizin patronu kadınlarımız da gayet iyi biliyor ki yolunda değil.

1 LİRALIK ARTIŞ 146 MİLYAR BORÇ DEMEK

Dolar kurundaki 1 liralık artış dış borç stoğumuza 146 milyar deklendiği bir ortamda dövizdeki yükselişi sıradan ve basit bir iş olarak görmek mümkün değildir ama bu maalesef iktidarın işidir. Dövizdir, iner de çıkar dediğiniz bu hareketliliğin milletimizin sırtına 1 lirada bindirdiği yük 446 milyar liradır. Pandemide milletimize 10 milyar liralık desteğinizi hatırlarsanız, 446 milyar liranın ne anlama geldiğini daha iyi anlarsınız.

İNSANLAR ŞEREFİYLE İSTİFA EDEMİYOR

Yine bir gece yarısı operasyonuyla karşı karşıya kaldık. Yanlış kararlar ve uygulamalarla karşı durarak istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Lütfi Elvan’ın görevinden affedildiğine dair kararname gece yarısı yayımlandı ve yeni bir atama yapıldı.

İKTİDAR AKLINI KAYBETTİ

Bunu nasıl bir yönetim anlayışıdır ki sorumlu insanların şerefi ile istifa etmesine dahi izin vermiyor, af dilenme olarak tanımlanıyor. Bu utanç verici bir durumdur. Yakın takvim içinde 3 Hazine ve Maliye Bakanı, 4 Merkez Bankası Başkanı, 3 Merkez Bankası Başkan Yardımcısı, 2 Varlık Fonu değişikliği yapılmıştır. Yaşanan bu değişiklikler göstermiştir ki bu iktidarın ekonomi yönetimi aklını kaybetmiştir.

SİZ GİTMEDEN HUZUR YOK

Her alanda attığı hesapsız ve maceraperest adımlarla ülkemizin başına bela olan bu iktidar, şimdi de ekonomi ilminin ve sosyolojik hayatın gerçekliğiyle bağdaşmayan yeni bir model dayatması yapmakta kararlıdır. Anlaşılan odur ki bu iktidar gitmeden bu millet huzur bulamayacaktır.

TÜRK MİLLETİ ERDOĞAN''I AFFETMEYE HAZIR

Bakan ve bürokrat değişiklikleri, kararnameleri çözüm değildir. Gerçek çözüm hemen seçimdir. Büyük Türk milleti Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı görevinden affetmeye hazır ve nazırdır.

İlgili Haberler