İYİ Partili Naci Cinisli: Bir nesli de AKP iktidarı ile kaybettik

İYİ Partili Naci Cinisli: Bir nesli de AKP iktidarı ile kaybettik
İYİ Partili Cinisli, ülkenin bir neslini savaşla, bir neslini 80'li yıllarda yaşanan olaylarla ve bir neslini de AKP ile kaybettiğini söyledi, "AKP yönetimindeki ekonomi neslimizin devamını bile tehlikeye soktu. Gençler evlenmeye çekinir hale geldi" dedi.

MEHMET AKGÜN – YENİÇAĞ – ÖZEL HABER

Erzurum Milletvekili Naci Cinisli, Türkiye'nin her alanda ciddi problemler yaşadığını başta ekonomi, eğitim, tarım gibi alanlarda sorunların acilen çözülmesi gerektiğini ifade etti.
Gençlerin, sevdiği kişinin hayatını zehir etmemek için evlenemediğini söyleyen Cinisli, "Bir neslimiz Balkan Savaşları ve Birinci Dünya Savaşı'nda heba oldu, bir neslimiz 80'li yıllarda yaşanan olaylarda. Üçüncü kez de AKP iktidarında heba oluyor. Bunun en önemli iki nedeni ekonomi ve düzgün yapılamamış milli eğitim planlamasıdır" dedi.
Naci Cinisli, gençlerin eğitim, ekonomi gibi temel problemlerin yanı sıra sağlıklı gelişimleri için gerekli proteini de pahalılık nedeniyle alamadığını vurguladı.
Türkiye'de kişi başına yıllık et tüketiminin salgı döneminde 18 kilodan 15 kiloya gerilediğini kaydeden Cinisli, şöyle dedi.
"Bu oran Avrupa ülkelerinde en az 40 kilodur. Süt ürünleri tüketiminde de Avrupa ülkeleriyle aramızda benzer farklar bulunuyor.
Et ve süt tüketiminin azalmasıyla birlikte en ucuz ve ulaşılabilir gıda olan makarna tüketimi arttı.
Acilen üretim seferberliğine gidilmeli. Kendi ürettiğimizi tüketme yoluna gitmemiz gerekiyor ki ekonomimizi ayağa kaldırabilelim. 
Tarım İYİ Parti olarak en önem verdiğimiz sektörlerin başında geliyor.
İktidarımızda gıda güvenliği, tarım bir numaralı sektör olacak
Tarımı ve gıdayı stratejik bir sektör olarak görüyoruz. Hem kalkınma için hem de insanlarımızın sağlığı için çok önemli bir sektör. Tarım için gerekli olan toprak, güneş, su hepsi elimizde var.
Bu sektörü değerlendirmeyip, yurtdışına bağımlı hale getirmenin bir karşılığı yok."

Naci Cinisli, Türkiye'nin her alanda dünya ile rekabette geri düştüğünü,  AKP'nin rekabeti yok saydığını da belirtti.
Cinisli, "Türkiye lig düştü. AKP dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında (G-20) olduğumuz için sürekli övünüyor ama Türkiye AKP'den önce de G-20 ülkeleri arasında yer alıyordu.
Bu sıralamada 16-17 arasında gezen ülkemiz AKP ile 20'inci sıraya kadar geriledi. Muhtemelen 20'den de geriye düşerek G-20'nin dışında kalacağız"
dedi.
Naci Cinisli, çiğ süt fiyatlarındaki artışın da yeterli olmadığını, çiftçiye, hayvancıya para kazandıracak ve bunun devamlı hale gelmesi isteniyorsa çiğ süt fiyatlarının en az 3.5 lira olması gerektiğini söyledi.
Cinisli, "Süt, çiftçinin günlük nakit akışını karşılar. Belirlenen fiyatlar büyük süt zincirlerinin sattığı fiyatlardır, çiftçi zaten belirlenen fiyatların altına satmak zorunda bırakılıyor. Beklenen ve açıklanan süt fiyatı arasındaki büyük fark Türk ekonomisindeki sıkıntılardan kaynaklanıyor" dedi.

 

İlgili Haberler