İYİ Partili Ümit Beyaz: Artan kiralar, İstanbul’da devlet memuru bırakmayacak!

İYİ Partili Ümit Beyaz: Artan kiralar, İstanbul’da devlet memuru bırakmayacak!
İYİ Partili Ümit Beyaz, devlet memurlarının hayat pahalılığı nedeniyle İstanbul'u terk ettiği belirterek, " Artan kiralar, İstanbul’da devlet memuru bırakmayacak!" ifadelerini kullandı..

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz’ın, artan ev kiralarıyla ilgili verdiği araştırma önergesi AKP ve MHP oyları ile reddedildi.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Türkiye''de ekonomik krizin yanı sıra barınma krizinin de olduğunu söyledi.

İktidarın ülkeye sıcak para girişini sağlamak uğruna kendi vatandaşlarını yoklukla, çileyle, krizle baş başa bıraktığını iddia eden Beyaz, "Yabancılara tanıdığınız imtiyazlar sayesinde Türk vatandaşlarını kendi ülkelerinde ikinci sınıf vatandaş haline getirdiniz. Türk milletinin bekası için bir an önce yabancılara konut satışı ve vatandaşlık politikası durdurulmalı, verilmiş olan vatandaşlıklar da gözden geçirilmelidir." dedi.

Özellikle İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük şehirlerde konut krizinin her geçen gün büyüdüğünü öne süren Beyaz, şu ifadeleri kullandı:

"Kiracı ve ev sahibi ilişkilerini alt üst eden fahiş kira artışlarına karşı getirdiğiniz yüzde 25''lik sınırla çözüm değil, sorun yaratmışsınızdır. İstanbul''da Nisan 2022 sonu itibarıyla son bir yıl içinde mevcut kiralar için bir senelik kira fiyatları yüzde 46 civarında artmıştır. Yeni kiralık konut ücretlerinin artış oranı ise yüzde 161 olmuştur. Yeni kiracılar için ise ortalama kira bedeli 6 bin 360 lirayı bulmuştur. Ortaya koyduğunuz yüzde 25''lik zam sınırlaması hem kiracıyı hem de ev sahibini mağdur etmiştir, bunun yanında zaten yüksek enflasyonu daha da arttırmıştır. Devrik iktidarınızda her kesimi birbirine düşürdüğünüz gibi ev sahipleri ile kiracıları da birbirine düşman ettiniz. Kendi sürdüğünüz refahı ve şatafatı tüm ülkenin yaşadığını zannediyorsunuz, siz durumun ciddiyetinin farkında değilsiniz."

Ümit Beyaz Devlet memurlarının İstanbul’u terk ettiğini ifade etti;

“İstanbul ve diğer büyükşehirlerimizdeki konut sorunları, kamu çalışanlarımızda sıkıntıya sokmaktadır. İstanbul’da görev yapan devlet memurlarımız kira fiyatlarından dolayı tek tek memleketlerine tayinlerini istiyorlar. Ortalama bir devlet memurunun aldığı maaş 8 bin TL İstanbul’da en ucuz ev kirası 4.000 TL Allah rızası için bir düşünün; Bu insanlar faturasını nasıl ödeyecek mutfak masrafına nasıl yetişecek. Çoluğunun çocuğunun eğitim masrafını nasıl karşılayacak? bir hükümet kendi memuruna bu zulmü yapmaz, bu memur sandıkta bu zulmü karşılıksız bırakmaz.

“HAZİNE ARSALARI ARAPLARA PEŞKEŞ ÇEKİLİYOR”

Konut fiyatlarına bağlı olarak, büyükşehirlerde arsa fiyatları da hızla yükseliyor. özellikle şehir merkezine yakın yerlerde kalmış az sayıda hazine arazisi, hükümetiniz eliyle yabancılara satılmak üzere lüks konut imalatına açılıyor. TOKİ’ye devredilen bu arsalar açık artırma yoluyla satışa çıkartılıyor. Tabi ki, bu açık arttırmaları çoğunlukla Arap sermayesi ya da bunların desteklediği yatırımcılar kazanıyor.

Sizlere Soruyorum;

TOKİ’nin görevi sosyal konut yapıp vatandaşı ev sahibi yapmak mıdır?

Yoksa! Türk Milleti’ne ait değerli arsa ve konutları yabancılara peşkeş çekmek midir?

Cumhuriyetin 100 yıllık kazanımlarını heba ettiğiniz yetmedi,

Şimdi de gider ayak kanla alınmış vatan toprağını amerikan dolarına takas ediyorsunuz.

Bunlar son çırpınışlarınız"

İlgili Haberler