İYİ Partili Ümit Dikbayır'dan Ali Erbaş'a tepki: "Emevi halifelerini andı Atatürk’e bir duayı çok gördü"

İYİ Partili Ümit Dikbayır'dan Ali Erbaş'a tepki: "Emevi halifelerini andı Atatürk’e bir duayı çok gördü"
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Ayasofya'da Cuma hutbesi metnin dışına çıkarak Atatürk'e hakaret olarak yorumlanan açıklamalarda bulunmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Erbaş'ın sözlerini eleştiren İYİ Parti Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, "Yazıklar olsun" dedi.

Ayasofya Camisi'ndeki Cuma namazını kıldıran ve Cuma hutbesinde Diyanet'in resmi hutbesinin dışına çıkan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tepkilere neden oldu.

Erbaş'ın "Bizim inancımızda vakıf malı dokunulmazdır, dokunanı yakar. Vakfedenin şartı vazgeçilmezdir, çiğneyen lanete uğrar." sözleri Ayasofya'nın müze olması kararını imzalayan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü hedef alma olarak yorumlanırken, hutbenin yankıları ise sürmeye devam ediyor.

DİKBAYIR: "YAZIKLAR OLSUN"

Son olarak İYİ Parti Mali İşler Başkanı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır da Twitter hesabından paylaşımda bulunarak duruma tepki gösterdi.

Ali Erbaş'ın kılıçla Cuma hutbesini okuduğu andan bir fotoğrafla paylaşımda bulunan Dikbayır, "Bugün Cuma Hutbesinde Emevi halifelerini bile anarken İstanbul’u İngilizlerin elinden kurtaran, vatan topraklarına katan ve senin bugün Başkanlığını yaptığın DİB’nı kuran ATATÜRK’e bir duayı çok gördün ya seni ALLAH’a havale ediyorum. Yazıklar olsun..." ifadelerini kullandı.