İYİ Partili Usta altın toplama çağrısını değerlendirdi: İktidarın içine düştüğü çaresizliğin bir göstergesi

İYİ Partili Usta altın toplama çağrısını değerlendirdi: İktidarın içine düştüğü çaresizliğin bir göstergesi
İktidarın politikalarının Türkiye’yi komple çökerteceği uyarısında bulunan İYİ Partili Usta, özel bankaların altın toplama çağrıları için, “Özel bankaların dahi piyasadan altın toplamak için çağrıda bulunması iktidarın içine düştüğü çaresizliğin bir göstergesidir” dedi.

YENİÇAĞ/ANKARA- Mehmet AKGÜN

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, mail, SMS ve telefonla vatandaşlara ulaşan özel bankaların, altınlarını bankaya yatırmaları için çağrıda bulunmasını değerlendirdi.

“ALTININ BANKAYA BİR KAZANCI YOK”

Usta, “Özel bankalar piyasadan altın toplamayı çok fazla istemezler. Bu bankalara altın toplamaya Merkez Bankası ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) zorluyor. Bankaların altın toplama nedeni rezervin yüksek görünmesini sağlamaya çalışmaktır. Bankaların altınla işi olmaz çünkü altının bankaya bir kazancı yok” ifadelerini kullandı.

“ÇARESİZLİKTEN ALTIN TOPLUYORLAR”

Özel bankaların dahi piyasadan altın toplamak için çağrıda bulunmasını iktidarın çaresizliğinin bir göstergesi olarak ifade eden Usta, “Çaresizlikten dolayı Merkez Bankası ve iktidar özel bankalarında piyasadan altın toplamasını talep ediyor. Bu istek “altınlarınızı ve dövizlerinizi bankalara getirin Türkiye daha güçlü görünsün” demekten ibarettir” diye konuştu.

“BU ÇAĞRILAR SONUÇ VERMEZ”

Güvenin olmadığı yerde vatandaşların parasını sistemin dışına taşımaya çalıştığına dikkat çeken Usta şunları kaydetti: “İktidarın bankalardan ve vatandaşlardan bu tarz taleplerde bulunması çözüm değil. İktidarın ekonomide güveni tesis etmesi gerekiyor. Güveni tesis etmeleri içinde doğru politikaları uygulamaları lazım, bunu yapmadıktan sonra bu tarz çağrılar güvensizliği daha da arttırıyor. İnsanlarda, “Türkiye daha mı kötüye gidiyor?” algısı yaratıyor. Bu çağrılar sonuç vermez.”

“TÜRKİYE’Yİ KOMPLE ÇÖKERTECEK BİR YOL”

İktidarın güven tesis edecek gücünün kalmadığını belirten Usta, “İktidar vatandaşların gözünde güven tesis edecekleri kredilerini artık bitirdiler. Güven tesisinden sonra da doğru politikaların uygulanması gerekiyor. Ancak güvenin olmadığı bir yerde politikalarınızdan da bir sonuç alamazsınız. İktidarın gittiği yol, yol değil. Bu yoldan dönmeleri lazım, bu yolun sonu çıkmaz sokak. Bu yol Türkiye’yi komple çökertecek bir yoldur” dedi.

İlgili Haberler