İYİ Partili Yasin Öztürk, Meclis'teki tartışmayı anlattı!

İYİ Partili Yasin Öztürk, Meclis'teki tartışmayı anlattı!
Bütçe görüşmeleri sırasında AKP’li Mehmet Muş’un İYİ Parti’yi hedef almasına tepki gösteren Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, yaşananları Yeniçağ’a anlattı.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

Meclis’te yapılan Bütçe görüşmelerinde AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş’un İYİ Parti ile HDP’yi aynı safta göstermeye çalışmasına tepki gösteren İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “AKP’nin eski dönemlerden beri HDP ile PKK da dahil olmak üzere çözüm süreci eylemlerinde yan yana olduklarını cümle âlem biliyor” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili Yeniçağ’a özel açıklamalarda bulunan Yasin Öztürk, “Konu bütçe. AKP adına konuşma yapan Grup Başkanvekili bütçeyle ilgili tek bir kelime etmeden bütün muhalefet partilerine sırasıyla kendine göre suçlamalarda bulundu. Sıra İYİ Parti’ye geldiğinde de İYİ Parti’yi suçlama noktasında HDP ile yan yana göstermeye çalıştı. Halbuki kendileri eski dönemlerde her türlü HDP ile PKK da dahil olmak üzere çözüm süreci eylemlerinde yan yana olduklarını cümle alem biliyor. Ama buna rağmen kendileri hem çözüm sürecinde hem Oslo sürecinde hem de Habur’daki yaşanan hadiselerde yaptıkları bilinmesine rağmen hiçbir suçları yokmuş gibi bizlere bu şekilde iftira atması, çamur atması o anda o tepkiyi gerektirdi” şeklinde konuştu.

Meclis’te yaşanan tartışmanın ardından iki birleşim ceza aldığını belirten Öztürk, “İki birleşim ceza aldık. Dolayısıyla cezamızı çekeceğiz. İki birleşimden sonra devam edeceğim görüşmelere. Partimiz aynı şekilde bu konularla ilgili suçlamalarla karşılaşırsa yine taviz vermeden siyasetimi devam ettireceğim” dedi.

İlgili Haberler