İYİ Partililer İstanbul'daki Çin Başkonsolosluğu'na siyah çelenk bıraktı

İYİ Partililer İstanbul'daki Çin Başkonsolosluğu'na siyah çelenk bıraktı
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından Barın’da Uygur Türkleri’ne yönelik gerçekleştirilen katliamla ilgili paylaşımda bulundu. Akşener ve Yavaş’ın paylaşımın ardından Çin Ankara Büyükelçiliği’nden skandal bir açıklama geldi.

İYİ Partililer İstanbul'daki Çin Başkonsolosluğu'na siyah çelenk bıraktı

Açıklamalarında İYİ Parti lideri Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı hedef gösteren Büyükelçilik, “Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi, Çin toprağının ayrılmaz bir parçasıdır. Bu dünyaca kabul edilen ve tartışılamaz bir gerçektir. Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün Çin’in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır” ifadelerine yer verdi.

 

İYİ Parti cephesi de Çin Ankara Büyükelçiliği’ne resmi hesaptan yaptıkları, “Boş konuşmayı bırakın, siz önce Uygur Türkleri’ne yaptığınız soykırımı durdurun” şeklindeki paylaşımla cevap verdi.

İYİ Parti’nin açıklamasının ardından İYİ Parti üyeleri de hem sosyal medya hesaplarından hem de yaptıkları açıklamalarla Genel Başkanları Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a destek verdi.

"KİMSENİN PARMAK SALLAMASINA MÜSAADE ETMEYİZ" 

Çin’in paylaşımına tepki olarak İstanbul Sarıyer’de bulunan Çin Konsolosluğu’nun önünde İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Orhun Ertürkmen ve İYİ Parti İstanbul gençlik kolları yönetimi basın açıklaması düzenleyerek siyah çelenk bıraktı.

Basın açıklamasında İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Orhun Ertürkmen, millî iradeye ve Türkiye Cumhuriyeti’nin iç işlerine yapılmış bir saygısızlık ve hadsiz olarak gördüklerini beyan ettikleri paylaşım için, “Belli ki cesur liderimiz, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i daha tanıyamamışlar. Biz bu paylaşımlardan çekinmeyiz, korkmayız. Bize bu şekilde geri adım attıramazlar” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul İl Gençlik Kolları da konuyla ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. İYİ Partili gençler, açıklamalarında, “Zalim Çin’e haddini bildirmek için milyon dolarlara, bizi destekleyecek hükümetlere ihtiyacımız yoktur. Biz bize yeteriz ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e kimsenin parmak sallamasına müsaade etmeyiz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler