İYİ Partililerden Burhanettin Kocamaz tepkisi: Tepkilerin odağında kim var?

İYİ Partililerden Burhanettin Kocamaz tepkisi: Tepkilerin odağında kim var?
Yerel seçimlerde kazanılması kesin gözüyle bakılan illerden biri olan Mersin’de, teşkilatta yaşanan sorun nedeniyle Burhanettin Kocamaz’ın aday gösterilememesine partililerden tepki geldi. Tepkilerin odağındaki isim ise Koray Aydın.

Yeniçağ / İstanbul

İlk yerel seçim sınavını 31 Mart’ta verecek olan İYİ Parti’de Burhanettin Kocamaz krizi yaşanıyor.

Mersin’i kazanması kesin gözüyle bakılan Burhanettin Kocamaz, İYİ Parti Mersin İl Başkanlığı’nın aday listesini YSK’ya zamanında teslim etmemesi nedeniyle aday gösterilemedi.

Kocamaz’ın aday gösterilememesi sonrası il teşkilatı görevden alınırken, partililer duruma tepki gösterdi.

TEPKİLERİN ODAĞINDA KİM VAR?

İYİ Parti Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Özcan Pehlivanoğlu, konuya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İyi Parti ve İyi Parti'ye gönül vermiş olanlar için hem çok üzücü ve hem de çok düşündürücü bir gelişme! Parti'nin kötü yönetildiğine dair çok ağır bir örnek... İnşallah sorumlular şapkalarını önlerine koyup iyi düşünürler...” değerlendirmesinde bulundu. Pehlivanoğlu, eleştirilerinde isim vermezken ‘Kötü yönetim’den kastın teşkilatta yaşanan sorunlar olduğu yorumları yapıldı.

İYİ Parti’den yapılan resmi açıklamada “Bu, İYİ Parti’ye yönelik “dahili” bir operasyondur” ifadelerine yer verilirken, partililerin tepkisi ise Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın üzerinde yoğunlaştı.

Yeni partinin kurulma aşamasında da İYİ Parti’ye geçmesi tepkilere neden olan Aydın, parti teşkilatlarının başına getirilmişti.

Göreve geldikten sonra da bazı hamleleri parti içinde tepkilere neden olan Koray Aydın, Mersin'de yaşanan krizin ardından tepkilerin odağındaki isim oldu.

Kocamaz’ın aday gösterilememesin ardından gelen tepkilerden bazıları ise şöyle:

İlgili Haberler