İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Yeniçağ'a konuştu: Millet İttifakı oyuna gelmedi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Yeniçağ'a konuştu: Millet İttifakı oyuna gelmedi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Yeniçağ'ın sorularını yanıtladı.

SAMİ GÖKÇE / YENİÇAĞ

İnsanları birbirinden ayıran sebeplerden çok daha birleştiren sebepler olduğuna dikkat çeken Soyer, ''''İzmir depreminde bunun örneğini yaşadık'''' dedi. Soyer "Somut bir örnek vereyim, deprem döneminde inanılmaz bir dayanışma sergilendi. Herkesin birbirine nasıl sahip çıktığını gözlerimle gördüm. Muazzam bir duygu, muazzam bir zenginlikti. Neden sadece bu dönemde yaşanıyor? Şunun bir farkına varsak, yeni bir felaket gelebilir. O zaman bizim birbirimize kapımızı açmamız gerekecek. Özetle bizim birbirimizle olan bağımız, tarihsel kültürel bugünkü siyasi iklimin bizi kutuplaştırmasına, ayrıştırmasına artık dur demeliyiz" ifadesini kullandı.

"O SES GÜÇLÜ BİR İTİFAK YARATTI" 

CHP ve İYİ Parti liderliğindeki Millet İttifakı''nın ilk seçimde iktidara geleceğini söyleyen Tunç Soyer, ''''Millet ittifakı dipten gelen bir ses sonucu oluştu. Siyaset, ayrıştıran sebepleri ne kadar öne çıkarmaya çalışsa da aslında dipten gelen o ses güçlü bir ittifak yarattı. Artık aklımızı başımıza toplayarak bizi birleştiren sebepleri anlamamız gerekiyor. Bugünün Türkiye''sinde el ele vererek, birbirimize sahip çıkmamız gerekiyor Sorunlardan ancak böyle kurtuluruz" değerlendirmesini yaptı. 
Türkiye''nin yangın ve sel gibi  üst üste felaketler  yaşadığını kaydeden Tunç Soyer, İzmir ve çevresinde 30 yangın çıktığını, ancak erken müdahale ile büyümeden söndürüldüğünü anlattı. Büyükşehir ve ilçe belediye zabıtalarının çevredeki ormanlarda cam ve plastik topladığını, yangın çıkması halinde erken müdahale için orman köylerine 60 tanker dağıtıldığını açıkladı. Daha önce büyük bir yangın yaşadıklarını anlatan Tunç Soyer yanan ağaçların yerine, yangına dayanıklı ağaçlar diktiklerini ifade etti. Her biri 17 bin lira tutan, yangına ilk müdahale kiti hazırlattığını ve 200 köye dağıtılacağını belirten Soyer "365 gün 24 saat görev yapacak orman gönüllüleri oluşturuyoruz. İtfaiye memurlarımız arasından İtfaiye müfrezesi kurduk. Bu müfreze yangına anında müdahale edecek" diye konuştu. 

İlgili Haberler