Hanife Kara öz abisi ve yeğeni tarafından hastanelik oluncaya kadar darbedildi

Hanife Kara öz abisi ve yeğeni tarafından hastanelik oluncaya kadar darbedildi
Bergama ilçesinde ikamet eden 55 yaşındaki Hanife Kara, öz abisi (N.K) ve yeğeni (A.K) tarafından hastanelik oluncaya kadar darp edildi.

Dinçer IŞIKTAŞ - İZMİR / YENİÇAĞ

Bergama ilçesinde ikamet eden 55 yaşındaki Hanife Kara, öz abisi (N.K) ve yeğeni (A.K) tarafından hastanelik oluncaya kadar darp edildi.

Şiddet gören Hanife Kara " 17 Nisan Pazar günü saat 16 sıralarında, babamdan miras kalan Çamköy mahallesindeki zeytin bahçemin kenarında bulunan ve zeytinlerime zarar veren 4 adet cam ağaçlarının budatmak için daha önceden zeytinlerimi budayan işçi T.B ile birlikte bahçeme gittik. İşçim ağaçları budamaya başlayınca ağaç kesim motoru sesini duyan abim (N.K) elinde bulunan odun ile sinkaflı küfürler ederek koşarak işçime saldırdı. O benim işçim bir itirazın varsa bana söyle diyerek engel olmak istedim. Elindeki odun ile kollarıma sırtıma ve bacaklarıma vurmaya başladı aldığım darbeler ile yere yıkıldım. Vurmaya devam ederken işçim engel olmak isteyince onunda kafasına kafasına vurmaya başladı. İşçim elinden odunu alınca abim koşarak evinden tüfeğini kaptı geldi.Tüfeği işçime doğrultarak "siz kimsiniz benim haberim olmadan odun kesiyorsunuz ikinizi de geberteyim de görün" diye bağırırken oğlu (A.K) tüfeği kaptı. " bırak sen baba bu piçleri ben vurayım" dedi. Olay yerine gelen yengem (K.K) " indir oğlum çek tetiği" derken yeğenimin eşi (S.K) kocasının elinden tüfeği kaptı kaçtı. Bu sefer üç kişi işçimin üzerine çullandılar bayılıncaya kadar dövdüler. Ellerim tutarken jandarmaya haber vermiştim o arada jandarma geldi. Beni jandarma arabası ile işçimi ambulansla hastaneye getirdiler." diye olayı anlattı.

Pazar günü saat 18;30 sıralarında Bergama Devlet Hastanesi''nde acil serviste ilk müdahalesi yapılan Hanife Kara''nın iki kolunda da kırıklar olması nedeniyle ameliyat edilmek üzere ortopedi servisinde tedavi altına alındı. İşçi (T.B) ise kafasına ve ayağına atılan dikişlerden sonra ayakta tedavi edilmek üzere saat 23;00 sıralarında taburcu edildi.

Hanife Kara ise 20 Nisan Çarşamba günü ameliyat olmak üzere serviste yatmaktadır.
Jandarma tarafından olay gecesi gözaltına alınan abi( N.K) ve yeğen (A.K) bir gün gözaltında tutulduktan sonra savcılıkça tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"İŞTE BU YÜZDEN TÜRKİYE''DE KADINA ŞİDDET BİTMİYOR"

Abisi tarafından  feci şekilde darbedilen Hanife Kara ise son olarak şunları ifade etti:

"Oğlum 3 yaşındayken eşim boşadı oğlum sayesinde hayata tutunmaya çalışırken 2008 yılında 22 yaşında olan oğlumu iş kazasında kaybettim. Tek  başıma rahmetli oğlumdan bağlanan ayda 1400 TL maaş ile yaşama savaşı veriyorum. Abim bana sahip çıkmadı. Oğlumun mateminden 12 sene zeytin bahçeme bile uğramadım. Maaşım yetmeyince iki yıldır zeytinlerimi kendim toplamak istedim. Abim yardımcı olacağına bir boğazın var maaşın neyine yetmiyor bırak bu işleri dedi. Ben de bir işçi buldum bu yıl zeytinlerimi budayan şahıs "bu çam ağaçları zarar veriyor abla bunları da budayalım zeytinlerin üzerini kapatmış ağaçlar hava alsın" deyince çam ağaçlarını budatmak istedim. Ama abilik yerine eşkıya gibi bize saldırdı. İşçim baygın yerde yatarken abim " oğlum çevir şu piçi ölmediyse resmini çek yarın lazım olacak " dedi. Bana dönerek "bu sana ders olsun bir daha bu köye ayak basarsan seni de gömeceğim" dedi. Öfkesini anlamadılar arabama taş ile vurdular. Acilde tedavi altındayken ifademi alan görevlilere " sakın ablam bunları bırakmayın bizleri ölümle tehdit ettiler. Gelin olmasa zaten belki de ölmüştük " dediğim halde bir gün sonra serbest kalıyorlar. Gece gelip beni öldürünce mi tutuklayacaklar?"