Oyun yayıncısı Jahrein, İBB'nin Karsu'ya 170 bin TL konser ücreti ödediğini iddia etti. Belgesini ortaya çıkardı

Oyun yayıncısı Jahrein, İBB'nin Karsu'ya 170 bin TL konser ücreti ödediğini iddia etti. Belgesini ortaya çıkardı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun şarkıcı Karsu ile birlikte YouTube'ta yemek videosu çekmesine büyük tepki geldi. 'Jahrein' lakaplı ünlü yayıncı Ahmet Sonuç, İBB'nin geçmiş dönümde Karsu'ya 170 bin TL konser ücreti ödediğini iddia etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, şarkıcı Karsu ile birlikte yemek yaptı. Online yayın platformu Twitch''in en çok bilinen isimleri arasında yer alan ''Jahrein'' lakaplı Ahmet Sonuç, İmamoğlu''nun yemek formatlı yayınını eleştirdi ve hesabından ''Niye?'' paylaşımını yaptı.

Yaptığı eleştiri üzerine tepki alan ''Jahrein'', ikinci bir paylaşım yaparak kendisine gelen tepkilere "Bu videonun prodüksiyonunun İBB bütçesinden ödendiğini ve bu bütçenin İstanbul gibi bir şehirde illa ki daha faydalı bir yerde harcanabileceğini düşünemeyen fanboyların elinden oy alma hakkının alınması lazım gerçekten. Az fanboyluk, daha fazla vatandaşlık bilinci pls. Tşk" ifadeleriyle yanıt verdi.

Attığı tweetin ardından CHP''nin kendisine ulaştığını ve konuya ilişkin açıklama yaptığını belirten ''Jahrein'' "CHP''den ulaştılar. Karsu bu videoda para almadan bulunmuş. Ekip İmamoğlu''nun kendi PR ekibiymiş. Sadece nohutu İBB''den almışlar. (mutfaktan) Halkın parasıyla 1 kase humus yenmiş. Afiyet olsun. Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. İçim rahatladı. Gerisi önemli değil" dedi.

170 BİN TL İDDİASI

Jahrein'' lakaplı Ahmet Sonuç, bir tweet atarak, İBB tarafından Karsu''ya 170 Bin TL''lik konser ücreti ödendiğini açıkladı.

Jahrein''in tweetleri şöyle:

"Bugün Karsu ve Ekrem İmamoğlu videosunda gördüğüm suni pr çalışmasına o kadar negatif yükseldim ki... Kendimi tutamadım ve "bunun parası nereden geliyor?" sorusunu sordum. Sorarken de dangalakça cümleler kurdum. İddiadan çok itham ettim. Yanlıştı. Bu konudaki özürüm baki.

Eşimin dayısı ve eşi misafirimizdi. Şimdi çıktılar. Onlar gider gitmez içime düşen o kurtu öldürmek adına ekap''a girdim ve ihalelere göz atmaya başladım. Bir de en göreyim:

AKP''ye yakın sanatçılar (mesela Demet Akalın) devlet bütçeli ihaleli konserlere çıkıp bir sürü para alınca sinirden duvarları yumruklamadık mı? (ben yumrukladım. Twit de attım) Cumhurbaşkanıyla çay içip yine bizim vergimizle konser vermesi kanımıza dokundu değil mi?

Aynısını Karsu için hissedemiyoruz işte. Çünkü Karsu bizden. Çünkü karsu beyaz Türk. Cumhuriyetçi. Onun hakkıdır. Ne de olsa siyaset ve etrafındakiler ülkeyi sırayla dönülen sigara gibi dönmek için varlar ve normalimiz de bu. "Bizdense sıkıntı yok"

Ben buna ok değilim. Bizdense de sıkıntı var kardeşim. Sanatçı konserini yapıp tabii ki parasını alacak ama belediyeyle iş yapıyorsa Başkan''ın kişisel PR''da boy göstermeyecek. Hangi para hangi act için ödendi ben nereden bileyim? Sorgulamak da en doğal hakkım."

 

İlgili Haberler