Jandarma uzman erbaş alımı sonuçları açıklandı mı

Jandarma uzman erbaş alımı sonuçları açıklandı mı
İçişleri Bakanlığı Jandarma uzman erbaş alımı başvuruları yapacağını geçtiğimiz günlerde ilan etmişti. Başvuruların süresi de doldu. Peki jandarma uzman erbaş alımı 2018 sonuçları ne zaman açıklanır

Jandarma uzman erbaş alımı sonuçları açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak? Sorusu binlerce vatandaşın gündemine oturdu. Geçtiğimiz ay İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı'nın bünyesine 1457 uzman erbaş alımı yapacağını duyurmuştu. Başvurular 8 Kasım 2018 tarihinde başlayıp 29 Kasım 2018 tarihinde ise son buldu. Başvuru şartlarına uygun olan jandarma uzman erbaş adayları başvuru sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak eder hale geldi. Bilindiği üzere, uzman erbaşlar TSK’da kadro ile belirtilmiş görevleri yaparlar. Ancak kendilerine erbaşlara verilen görevlerinde verilebilmesi kanun olarak mümkündür. TSK her ne statüde( subay, astsubay, uzman erbaş, erbaş ve er) olursa olsun  personelini sınıflara ayırmaktadır. Bu sınıflar Piyade, Tankçı, Topçu, Hava Savunma, İkmal gibi sınıflardır. Yapacağınız görev ve alacağınız eğitim mensubu olduğunuz sınıfa göre değişir. Bu yüzden Uzman Erbaş olurken, sivil hayatınızda yaptığınız mesleği göz önünde bulunarak sınıf tercihi yapmanız hem sizin hem TSK’nın lehinedir. 

JANDARMA UZMAN ERBAŞ ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR

Başvurular dün akşam saatlerinde kapanmıştır. Ön başvuruları uygun görülen adayların seçme sınavları Jandarma Lojistik Komutanlığı Güvercinlik/ANKARA adresinde yapılacak. Lojistik branşına alınacak uzman erbaş adayları asayiş eğitimi alacaklarından, kurumun ihtiyaçları göz önünde bulundurularak emniyet ve asayiş (diğer branşlarda) birimlerinde görev alacaklar. Seçme sınavları tarihleri www.jandarma.gov.tr internet adresinde Personel /öğrenci alım başvuruları ve sonuçları kısmından duyurulacak. 
Jandarma uzman erbaş mülakat ve sınav sonuçları ise https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris adresi üzerinden e-devlete bağlanarak TC kimlik numaranızı ve şifrenizi girerek öğrenebileceksiniz.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ GÖREV TANIMI

Uzman Erbaşlar sözleşmeli personeldir. İlk sözleşmeleri 2 yıldan az beş yıldan fazla olmamak kaydıyla müteakip sözleşmelerini 1 – 5 yıl arası kendi isteklerine göre yapabilmektedirler.

Uzman Erbaşların her TSK personeli gibi 30 gün yıllık ve 15 gün mazeret olmak üzere 45 gün izinleri vardır. Bu 15 gün genelde kullandırılmaz.Her aya 5 gün yıllık izin hesaplanır ve Ocak ayında sıfırlanır.

Uzman Erbaşlar 45 yaşına kadar çalışabilmektedirler. 45 yaşından sonra Uzman Erbaşlık sona erer. Ancak kapının önüne konulmazlar emeklilik yaşları dolana kadar Sivil Memur olarak göreve devam ederler ve emekli olabilirler.

JANDARMA UZMAN ERBAŞ NE KADAR MAAŞ ALIYOR

Sözleşmesini fesheden Uzman Erbaşlar, 5 yıldan az çalışmışsa maaşlarının iki ile çarpımının çalıştıkları yıl ile çarpımı kadar tazminat alır. 5 yılı geçen her yıl için maaşları ve yılları ile çarpımı kadar ilave ikramiye alır. Ancak bu ikramiyeler net maaşın 20 katını asla geçemez.

Uzman Erbaşlar 2200 TL – 5000 TL arası maaş almaktadır. Yıl bazında derece kademe artışına göre maaş artar ancak bu artış çok fazla değildir. Doğuda, komando birliklerinde veya hudut birliklerinde çalışanlar ilave tazminat alır.

NASIL UZMAN ERBAŞ OLUNUR

Uzman Erbaş olmak için Kara, Deniz, Hava Kuvvetleri veya Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı internet sitelerinden başvuru yapmanız yeterlidir. Eğer askerliğinizi daha önce yapmışsanız sizden terhis belgenizin bir suretini isterler. Eğer askerdeyken başvuru yapmışsanız amirleriniz tarfından oluşturulacak bir heyet tarafından tanzim edilen belge size zarf içinde verilecektir. Askerdeyken başvuranların amirlerinden bunu istemeyi unutmamalıdır.

Müteakiben yazılı sınav yapılır. Sınavda sorulacak konular internet adresinden daha önce yayımlanmış olacaktır. Yazılı sınavdan sonra adaylar gözle doktor muayenesine tabi tutulur. Ardından Şınav,Mekik ve 3000 m koşu yapılır. Bunu geçenler mülakata tabi tutulur. Tüm şartları sağlayan adaylar asker hastanelerine sevkedilir. Buradan alacakları Uzman Erbaş olur kararıyla göreve hak kazanmış olurlar.