Tokyo'daki Türkiye Festivali renkli görüntülere sahne oldu

Tokyo'daki Türkiye Festivali renkli görüntülere sahne oldu
Japonya'nın başkenti Tokya’da Türkiye Festivali düzenlendi, renkli görüntüler ortaya çıktı. Geleneksel Türk müziklerini ve danslarını tanıtmayı amaçlayan konser ve Japonlar ilgiyle izledi.

Japonya''nın başkenti Tokyo, Yunus Emre Enstitüsü desteği ile gerçekleştirilen Türkiye Festivali''ne ev sahipliği yaptı. Japonlar, festival nedeniyle kurulan stantlarda Türk lezzetlerini deneme fırsatı buldu.

Japonlar geleneksel Türk müziklerini ve danslarını tanıtmayı amaçlayan konser ve şovları ilgiyle izledi.

Otantik Bunka (Otantik Kültür) adlı grubun dans gösterisini dikkatle izleyen Japonlar, Türk danslarını deneme fırsatı buldu. Orta Asya müziklerini izleyiciye aktaran grup büyük alkış toplarken, festivalde seslendirilen ilahiler de izleyiciler tarafından beğenildi.



TÜRKİYE SEVDALISI JAPONLAR

Festivalde sahne alan Otantik Bunka grubunun üyesi Ruka Nishinizu erik dalı ve kaşık oyunu gibi performanslar sergilediklerini belirterek, yoğun ilgi gördüklerini söyledi.

Daha önce Türkiye''de yaşadığını belirten ve oğluna Türk Bayrağı tişörtü giydiren Yuka Nakazuma ise, "Türkiye''de çocuk bayramında çocukların Türk Bayrağı desenli tişörtler giydiğine tanık olmuştum. O yüzden bugün de oğluma Türkiye''de olduğu gibi Türk Bayrağı tişörtü giydirdim" ifadelerini kullandı.

"EN KISA SÜREDE GİTMEK İSTİYORUM"
Türkiye''yi çok sevdiği için etkinliğe katıldığını kaydeden Yuka Yamazaki de, "Covid-19 salgını öncesinde Türkiye''ye ziyaret planı yapmış, hatta Kapadokya''da balon turu satın almıştım. Ama sonra gidemedim. En kısa sürede gitmek istiyorum" dedi.

İlgili Haberler