Jelibonun içinde neler var. Odatv yayınladı. Melih Gökçek 6 milyar dolarlık yeraltında rezerv bulmuştu

Jelibonun içinde neler var. Odatv yayınladı. Melih Gökçek 6 milyar dolarlık yeraltında rezerv  bulmuştu
Ankara’nın eski belediye başkanı AKP’li İbrahim Melih Gökçek'in "Adıyaman’da iki kuyuda 6 milyar dolarlık jelibon rezervlerine rastlandı" açıklamasını gerçek sanıp canlı yayında duyurmasının ardından "jelibon" sosyal medyanın gündeminden düşmüyor. Sosyal medyada "Gıda Dedektifi" isimli bir kullanıcı jelibon içinde bulunan maddeleri açıkladı.

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu’nun yeni petrol rezervi bulunduğuna dair resmi açıklamaların ardından yayımladığı, ”Adana’da bulunan petrolden sonra, Adıyaman’da arama çalışması yapılan iki kuyuda 6 milyar dolarlık Jelibon rezervlerine rastlandı…” göndermesini Gökçek gerçek sandı.

Gökçek, petrol rezervi keşiflerini yorumlarken 6 milyar dolarlık jelibon rezervinin keşfedildiğini gerçek sanarak “Adana’da yeni bir şey daha bulmuşlar. Bugün gazetede okudum. Ne anlama geldiğini de bilmiyorum. İtiraf edeyim. Araştıracağım ki bileyim. Onun adı var. Çocuklar yer ya. Jelibon. Jelibon bulunmuş. Ne demek jelibon bilmiyorum. Yeraltında 6 milyar dolarlık jelibon bulunmuş. Bu ne anlama geliyor bilmiyorum. Bugünkü medyaya baktım.” açıklamasında bulunmuştu. 

Çocuk şekerlemesi olan jelibonları değerli bir maden sanmasının ardından Gökçek’in sözleri sosyal medyanın gündemine bomba gibi düştü. 

Gökçek’in sözlerinin ardından “Jelibon” kelimesi sosyal medya trendlerinde ikinci sıraya kadar çıktı. 

“Gıda Dedektifi” isimli bir sosyal medya hesabı ise jelibonun içinde bulunan zararlı katkı maddelerini paylaştı.

Gıda Dedektifi''nin yaptığı paylaşımda, "Bu akşam bir TV programında, sosyal medyada yapılan bir ironiyi gerçek sanan Ankara Eski Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından yapılan "Yeraltında 6 milyar dolarlık Jelibon bulunmuş" açıklamasıyla gündeme gelen Kent Jelibon Ayıcık ürününü inceleyeceğiz" ifadeleri kullanıldı.

"HENÜZ RESMİ KAYNAKLAR TARAFINDAN AÇIKLANMADI"

Gökçek’in sözlerine de esprili bir şekilde atıfta bulunan “Gıda Dedektifi”, “Yeraltında bulunan jelibonların hangi gramajlarda kaç adet olarak yeraltında bulunduğu henüz resmi kaynaklar tarafından açıklanmadı” diyerek jelibon içerisindeki maddeleri şöyle sıraladı:

İlgili Haberler