Kaçak taş ocağının elektriğinde şaşırtmaca

Kaçak taş ocağının elektriğinde şaşırtmaca
İYİ Parti Ulubey İlçe Başkanı Abdullah Kılıç, Milletvekili Adıgüzel’in Ulubey’deki taş ocağında elektriğin de kaçak olduğunu açıkladığını belirterek, “Yalnız gösterilen ve konkasör işletmesine ait olduğu söylenen elektrik faturalarının Ulubey Belediyesi’ne değil farklı bir firmaya ait olduğu görülmektedir” dedi.

Cemal Can BAYRAK–ORDU/YENİÇAĞ

Ulubey’deki kaçak taş ocağı konusunda her gün yeni bir bilgi gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Bu kez de konkasör işletmesine ait olduğu söylenen elektrik faturalarının Ulubey Belediyesi’ne değil farklı bir firmaya ait olduğu ortaya çıktı. 

İYİ Parti Ulubey İlçe Başkanı Abdullah Kılıç; “Ordu basınında ve ulusal basında yaklaşık iki ay önce CHP Milletvekili Sayın Mustafa Adıgüzel tarafından gündeme taşınan ve ruhsatsız olduğu halde Ulubey Belediyesi tarafından çalıştıran çakıl ocağının Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından kapatılması üzerine Ulubey Muhtarlar Derneği Başkanı Osman Karaca ve Ulubey’in birçok mahalle muhtarı, Ulubey mahalle yollarının çakıllama ve asfaltlama işlemlerini aksatacağı için tepki göstermek amacıyla açıklamada bulunmuşlardır. Buraya kadar her şey normal gibi gözüküyor. Ulubey için her kim hizmet ederse Allah razı olsun teşekkür ederiz.” dedi.

‘Ancak akıllara takılan soruların cevaplanması gerekiyor’ diyen Kılıç, şu soruları yöneltti;

Soru 1: Ulubey''li mahalle muhtarlarının yapmış olduğu bu açıklamayı daha kapsamlı bir şekilde Ulubey Belediye Başkanı Sayın İsa Türkcan kamuoyunu aydınlatmak için neden yapmamıştır?

Soru 2: Çakıl ocağı için gerekli ÇED Raporu alınarak yasal hale getirilmemiştir, muhalefete böyle bir koz verilmiştir. Mahalleler haricinde buradan başka kişi ve firmalar çakıl ve taş almış mıdır veya verilmiş midir? Verilmiş ise neyin karşılığında verilmiştir?

Soru 3: Milletvekili Sayın Mustafa Adıgüzel’in elektriğin de kaçak olduğunu iddia etmesi üzerine belediye yetkilileri, elektriğin kaçak olmadığını söylemekte, Haziran 2021 tarihinden bu yana ödenen elektrik faturalarını göstermektedirler, yalnız gösterilen ve konkasör işletmesine ait olduğu söylenen elektrik faturalarının Ulubey Belediyesi’ne değil farklı bir firmaya ait olduğu görülmektedir. Eğer bu konkasörlü çakıl ocağı Ulubey Belediyesi’ne ait ise fatura neden farklı firma adınadır?

Çakıl ocağı faturada belirten firmaya ait ise elektrik faturalarının neden belediye tarafından ödendiği söylenmektedir ve neyin karşılığında ödenmiştir?”
Kılıç, “Daha önce yurtdışına insan kaçakçılığı ile gündeme gelen güzel Ulubey''imizin bu sefer kaçak çakıl ocağı ile gündeme gelmesi Saygıdeğer Ulubeylileri ziyadesiyle üzmüştür.” diyerek sözlerini tamamladı.