Kadıköy’de dev derbi!

Kadıköy’de dev derbi!
Süper Lig’in 23. Haftasının merakla beklenen maçında Fenerbahçe kendi evinde Galatasaray ile karşılaşacak. Dev derbiyi Halil Umut Meler yönetecek. Karşılaşma, saat 19.00’da başlayacak.

Spor Toto Süper Lig’in 23. haftası dev bir maça sahne olacak. Bu akşam Ülker Stadı’nda oynanacak mücadelede Fenerbahçe ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Şampiyonluk yarışından kopmak istemeyen iki takım dev derbide galibiyet için sahaya çıkacak.

Ülker Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak derbiyi Halil Umut Meler yönetecek. Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Kerem Ersoy yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Koray Gençerler olacak. Mücadelede Video Yardımcı Hakem olarak Abdulkadir Bitigen görev yapacak. Karşılaşma, BeIn Sports 1’den naklen yayınlanacak.

FENERBAHÇE YARIŞTAN KOPMAK İSTEMİYOR

Ligin son 3 haftasında 8 puan kaybederek zirveden uzaklaşan sarı-lacivertliler, şampiyonluk iddiasını sürdürebilmek için Galatasaray'ı yenmeyi hedefliyor.

Fenerbahçe, son dönemde yaşadığı kayıplarla, bir maç eksiğiyle haftaya lider giren Trabzonspor'un 6 puan gerisinde, 38 puanla 6. sırada haftaya başladı. Sarı-lacivertliler, derbiyi kazanması durumunda Galatasaray'la arasındaki puan farkını da 1'e düşürecek.

GALATASARAY, KADIKÖY’DEKİ SON 23 MAÇI KAZANAMADI

Süper Lig'de 42 puanı bulunan Galatasaray, 22. haftayı zirvede bitiren bir maçı eksik Trabzonspor'un 2 puan gerisinde yer aldı. Sarı-kırmızılı takım, derbiden galibiyetle ayrılarak zirve yarışını sürdürmeye çalışacak.

Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de son galibiyetini 1999'da alan ve sonraki 23 resmi maçta kazanamayan Galatasaray, bu kötü istatistiği sonlandırabilmek için mücadele verecek.

FENERBAHÇE’DE 3 EKSİK

Fenerbahçe, derbi maça 3 önemli futbolcusundan yoksun çıkacak.

Sarı-lacivertlilerde, MKE Ankaragücü maçında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Luis Gustavo, derbide takımını yalnız bırakacak. Bu karşılaşmada sakatlanan Emre Belözoğlu ile sakatlığı süren Garry Rodrigues de derbiyi kaçıracak.

Öte yandan sarı-lacivertlilerde Vedat Muric, Altay Bayındır ve Mauricio Isla ise sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Galatasaray'da sakatlığı bulunan Mario Lemina, karşılaşmada görev yapamayacak.