Kadıköy'deki ünlü ciğerciden Arap müşterileri çekebilmek için rezil tanıtım

Kadıköy'deki ünlü ciğerciden Arap müşterileri çekebilmek için rezil tanıtım
Ünlü ciğercinin son reklam videoları tepki çekti. Tiktok ve Instagram hesaplarından paylaşılan videoda bir Türk kadının elleriyle Arap müşteriye ciğer yedirdiği ve ayran içirdiği görülüyor.

Türk işletmelerden bazıları Arap müşterilerin ilgisini çekebilmek için sosyal medya hesaplarından videolar yayınlamaya başladı. Yayınlanan bir video sosyal medyada tepki çekti.

İstanbul Kadiköy’de “Öz Ciğerci Abe” isimli bir işletme Arap müşterilerin dikkatini çekmek için sosyal medya hesabından paylaştığı video tepkilere yol açtı. Videoda bir kişinin, Arap müşteriye elleriyle yemek yedirip ayran içtirdiği görüntülere sosyal medyadan tepki yorumları yağdı.

FİRMADAN BASIN AÇIKLAMASI

08/11/2021 tarihinde Öz Ciğerci Abe Kadıköy şubemize gelen Mustafa Yabaş ve Nazan Tutal isimli sosyal medya fenomenlerinin çekmiş olduğu video kısa sürede gündem oldu. Video içeriğinde Arapların geleneksel kıyafetini giyen Mustafa Yabaş’ın arkadaşı Nazan Tutal tarafından yedirilip içirildiği görülmektedir. Sosyal medyada yayınlanan video ile ilgili kısa sürede çok fazla paylaşım ve yorum yapılmıştır. Yapılan paylaşım ve yorumlarda işletmemiz hedef gösterilmiş ve kadını aşağılamakla suçlanmıştır.

Video ile ilgili yapılan haber ve paylaşımlarda; Yabaş’ın Arap olduğu, Nazan Tutal’ın ise işletmemizin personeli olduğu belirtilerek gerçeğe aykırı ve yanlış bilgilerle haber, paylaşım ve yorumlar yapılmıştır. Yalan ve yanlış bilgilerle firmamız hedef gösterilmiştir. Basına çıkan haberlerde sanki firmamızda çalışan kadınlar gelen müşterilere elleriyle yemek yedirip bir şeyler içirdiği, hizmet verdiği şeklinde bir haber ve paylaşımlar yapılmıştır. İşletmemizi bu şekilde karalayan bu yalan haber ve paylaşımların altında işletmemizin marka değerine saldıran, işletmemize, ortaklarına ve diğer bir kısım çalışanlarımıza hakaretvari yorumlar yapılmıştır. Söz konusu videodaki oynayan fenomenler Mustafa Yabaş ve Nazan Tutal gittiği çoğu mekanda benzer içerikte videolar çekmektedir. Yabaş’ın ve Tutal’ın sosyal medya hesapları incelendiğinde bu şekilde videolarının olduğu tespit edilip gerçek net bir şekilde anlaşılacaktır.

Haberin içeriğini araştırmadan, linç furyasının içine dahil yüzlerce insanı şaşkınlıkla izledik. Özelliklede bazı gazetecilerin sorma, teyit etme ihtiyacı bile duymadan linç furyasına katılmaları Türk basını adına ümitlerimizi oldukça kırmıştır.

Sosyal medya üzerinden suç unsuru taşıyan haber, paylaşım ve yorum yapan ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunduğumuzu da belirtmek isteriz. Suç işlemeye devam edenler hakkında da yeni başvurular yapılacaktır. Ayrıca yaşananlardan firmamızın hiçbir kabahati olmamasına rağmen, bizi seven ve tercih eden tüm sevenlerimizden ve Türk kadınından özür dileriz.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur. 12/11/2021