Kadın hemşire utanmadan bir de sen dışarı çık abi dedi. Bakım evinde engelli çocuğa alçakça dayak. Yapmam abi diye yalvardı

Kadın hemşire utanmadan bir de sen dışarı çık abi dedi. Bakım evinde engelli çocuğa alçakça dayak. Yapmam abi diye yalvardı
İzmir’de özel bir engelli bakım merkezinde bir gence uygulanan şiddeti görüntüleri tepkilere neden oldu. Geçtiğimiz yıl yaşandığı belirtilen görüntülerin ortaya çıkmasının ardından şiddet uygulayan iki personel tutuklanırken, olayın yaşandığı odada bulunan ve müdahale etmeyen kadın personel de ev hapsine çarptırıldı.

İzmir Gaziemir’de bir bakım evinde yaşanan skandal şiddetin görüntüsü ortaya çıktı.

Geçtiğimiz yıl meydana geldiği tespit edilen olayla ilgili çalışma başlatan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olaya karışanlarla ilgili suç duyurusunda bulunulması açıklamasının ardından İzmir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, cep telefonu ile kaydedilen görüntüleri incelemeye aldı.

Görüntülerde, zihinsel engelli kişiyi darbeden, yere yatırıp tokat atan ve terlikle vuran, çay ve yemek vermemekle tehdit eden biri kadın 3 bakıcının yer aldığı görüldü. 3 şüpheli, polis ekiplerince gözaltına alındı. Şüphelilerden 2’si tutuklanırken, 1 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.