Kadınlar kendinden küçük erkeklerle daha mutlu mu oluyor? Araştırma sonucu açıklandı

Kadınlar kendinden küçük erkeklerle daha mutlu mu oluyor? Araştırma sonucu açıklandı
Yapılan bir araştırma kadınların kendinden küçük erkeklerle ilişki yaşayanların daha mutlu olup olmadığını ortaya koydu. Araştırma sonucuna göre kendinden genç erkeklerle birlikte olan kadınlar duygusal ve fiziksel açıdan daha mutlu oluyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırmada; kadınların, kendisinden yaşça daha küçük erkeklerle yaşadıkları ilişkilerde hem duygusal hem de cinsel açıdan daha mutlu olduğu bulgusuna yer verildi.

Araştırmanın başındaki isim Samantha Banbury, "Bu çalışma, genç erkeklerle ilişkisi olan kadınların benzer ilişkilerde olanlardan daha az tatmin edici veya daha az başarılı olduğu yönündeki önyargılı düşünceyi sorguluyor" ifadelerini kullandı.

Projede yer alan katılımcıların 17'si "puma” olarak da nitelendirilen yani kendilerinden yedi ila 10 yaş arası genç erkeklerle çıkan kadınlardı. Geriye kalan yedi kadın ise kendi yaşlarına yakın erkeklerle ilişki içerisindeydi.

Ankete katılan ilk grubun ortalama yaşı 45 iken diğer grubun ortalama yaşı 42 idi. Çıkan sonuçlar ilk gruptaki kadınların ilişkide daha mutlu ve tatminkar olduğunu ortaya koydu. Az sayıda katılımcıyla çalışan ekip, tekrar aynı bulgulara ulaşıp ulaşmadıklarını görmek için daha fazla kadın katılımcıyla çalışmak istediklerini belirtti.