Kadınların baş düşmanı basenlerden kurtulmanın püf noktaları

Kadınların baş düşmanı basenlerden kurtulmanın püf noktaları
Basen ve bel çevresindeki kilolar özellikle kadınların yaşadığı en sıkıntılı sorunlardan biridir. Peki, basen, bel ve uyluklardaki fazla kilolardan nasıl kurtulursunuz?

KİCK BACK HAREKETİ BASENLERİ ERİTMEK İÇİN ETKİLİ BİR HAREKETTİR

Yere yüz üstü pozisyonda, dizlerinizin üstünde ve kollarınız gergin bir pozisyonda ya da dirseklerden kırık şekilde geçebilirsiniz.

Bacağınızı yine diziniz kırık şekilde yukarı doğru kaldırarak ve kalçanızı da bu esnada sıkarak kaldırış gerçekleştirdiğinizde hareketi doğru yapıyorsunuz demektir.

Başlangıç olarak her iki taraf için sırayla 15-20 tekrardan iki set yapılabilir.

1b1ebccf0a8a6b6f86304906c2b77455.jpg

BACAK ERİTMEK İÇİN LUNGE HAREKETİ YAPIN

Lunge hareketi bacak eritmek için oldukça önemli bir harekettir. Basen bölgesindeki fazlalıklar lunge sayesinde, biraz sabırla hizaya geleceklerdir.

İki ayağınızın da parmak uçlarının karşıya bakmasına ve ayaklardan birinin önde, diğerinin arkada hizalı şekilde durması önemlidir.

Öne doğru uzun bir adım atın ve dizlerinizi bükerek ön bacağınız yere paralel olana kadar aşağıya doğru inin.

Bu hareketi yaparken ellerinize dumbell alabilirsiniz. Böylelikle hareketin etkisi artacaktır.

Lunge hareketini de 10 tekrarlık 3 set şeklinde yapabilirsiniz.

 

i-063.jpg

MÜZİK EŞLİĞİNDE SPİNNİNG

Bisikletin üzerinde toplu olarak yapılan bu spor gerçekten tam bir bacak yağı düşmanı. Hem de müzik eşliğinde pedal çevirmek çok eğlenceli. Basen, bacak ve karın kaslarının yoğun olarak kullanıldığı bu sporla fazla kilolarınızdan kurtulup, sağlıklı bir vücuda kavuşabilirsiniz. Başlangıç aşamasında oldukça zorlu bir spor gibi gelse de zaman içinde kondisyon kazandıkça zevk alacağınız ve vazgeçemeyeceğiniz bir spor olacaktır.

kingfisherfitnessclub-rpm.jpg

TEMPOLU YÜRÜYÜN

Yürüyüş yapmak, aslında basen ve üst bacaklardaki fazla yağları yakmak için en iyi egzersizdir. Günde 4 kilometreye kadar yürüdüğünüz takdirde, bu bölgelerde gözle görülür değişiklikleri hissedeceğinize emin olabilirsiniz.

Eğer zaten her gün yürüyor, ancak bunun sonucunu pek görmüyorsanız, yürüdüğünüz mesafeyi ya da tempoyu arttırmayı deneyebilirsiniz.

Ayrıca egzersiz ve doğru beslenme bu konuda birbirini tamamlayan iki unsur. Yaptığınız yürüyüşlerin etkisini en iyi doğru beslendiğinizde görürsünüz.

Koşu, tempolu yürüyüş ve dağ yürüyüşü de, basen ve üst bacaklardaki kasları aktive eden egzersiz türleridir.  

 

 

SQUAT

Bu popüler egzersiz kalça, popo, uyluk ve karın bölgelerini etkiler. Bu bölgelerdeki kasların geliştirilmesi, genel yağ kaybı ile birlikte, tonusu artırmaya (kasların yağsız ve daha belirgin olmasına) da yardımcı olabilir.

Ayaklarınızı kalça genişliğinde ayırarak başlayın. Avuç içlerini göğüs hizasında birleştirerek dua pozisyonu alın.

Ağırlığınızı topuklara verirken, sanki bir sandalyeye oturacakmış gibi çömelin. Kalçalarınızı arkaya doğru çıkarın ve uyluklarınız yere paralel olana kadar veya çömelebildiğiniz kadar çömelin.

Uyluklarınız yere paralel olduğunda durun. Yavaş yavaş başlangıç konumuna geri gelin. Bu hareketi 10 ila 20 kez veya gerektiği kadar tekrarlayın.

EN BASİT YÖNTEM YÜZME

Tüm vücudu çalıştıran bir spor olarak yüzme, basen bölgesi kaslarını da yoğun olarak çalıştırır. Yüzme sporunun vücut sıkılığı, basenlerin azalması, kas gelişimi, kalp dolaşım ve solunum sistemi gibi insan sağlığı üzerinde ciddi anlamda fayları vardır.

i-1-041.jpg

GÜNLÜK KALORİ ORANININ AZALTIN

Yediğiniz miktarı azaltarak, vücudunuza enerji için depoladığı yağları (kalça yağların da dâhil) kullanmaya başlaması için bir sinyal göndermiş olursunuz. Kilo vermek ve tüm vücudunuzdaki (ve kalçalarınızdaki) fazla vücut yağını azaltmak için aldığınız kaloriyi azaltmanız gerekir. Azalan kalori alımı zamanla kilo kaybına neden olur.

Günlük 500 kalori eksik almak, genellikle haftada yaklaşık 450 gramlık (bu, kilonuza göre değişkenlik gösterir) bir kilo kaybına neden olur.

500 kalori eksik almak amacıyla diyetinizden hangi tür yiyecekleri kesebileceğinini görmene yardımcı olması için, en sık tükettiğiniz zararlı ve yağlı yiyecekleri tespit edin. 

ET AĞIRLIKLI BESLENİN

Bir başka konu ise protein. Diyetinize eklediğiniz fazladan protein, tok tutma özelliği sayesinde dolaylı yoldan daha az yemenizi sağlar. Ayrıca alınan yağsız protein, vücutta yağ yakımını da hızlandırır. 2008 yılında American Journal of Clinical Nutrition isimli dergide yayımlanan bir çalışma, diyetinde protein oranını yüksek tutan katılımcıların kilo verirken daha fazla yağsız kas kazandığını ortaya çıkardı.

DOĞAL YAĞLARDAN FAYDALANIN

Beslenme ve egzersiz dışında hindistan cevizi yağı da basen eritmek için en etkili silahlarınızdan biri. Hindistan cevizi yağı, vücutta ekstra yağ kaybetmenize yardımcı olmakta, ayrıca cilt dokunuzu da iyileştirmekte. Basenlerinize 10 dakika ılık hindistan cevizi yağı ile masaj yapın. Hindistan cevizi yağındaki yağ asitleri vücutta yağ olarak depolanmaz, hemen vücut tarafından emilir ve enerjiye dönüştürülür.

BOL BOL SU İÇİN

Günde 8-10 bardak su içmeyi alışkanlık haline getirmelisiniz. Bununla birlikte limonlu su ile güne başlamak da basen eritmek için bir adımdır. Limon suyu iyi bilinen bir yağ mobilizörüdür. Limondaki C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirir ve zararlı serbest oksijen radikallerini temizler. Ayrıca iç pH’ı dengelemeye yardımcı olur ve metabolizmayı hızlandırır.

KAYNAK: POSTA