Kamuoyunda "KadirŞekerolayı"ndaöldürülen kişininkız arkadaşı olarak bilinen A.D, uyuşturucuyla yakalanmasıyla ilgili polisteki ifadesinde, araçta yanında bulunan M.H. ile "1 ay önce imam nikahı kıyarak beraber yaşamaya başladığını" belirtti.

İfadesinde, kendisinin uyuşturucu kullanmadığını savunanA.D, "M.H. uyuşturucu bağımlısı. Kendisineuyuşturucuyu bırakması için daha önce defalarca uyarılarda bulundum. Eve getirdiği eroinialdığı yere geri götürmesi için ikna ettim. M.H. uyuşturucu maddeyi kullanmaktan vazgeçti. Eroini geri götürmek içinaraçla yola çıktığımız sırada polis ekipleri bizi durdurdu." ifadesini kullandı.
Dırla kendisini döven ve Kadir Şeker'in müdahalesiyle ölen eski eşi Özgür Duran'ın da kendisini dövmediğini iddia etmişti.

NE OLMUŞTU?

İddiaya göre, üniversiteye hazırlananKadirŞeker, 5 Şubat'ta merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine A.D. isimli kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya giden genç, bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşmıştı.

KadirŞeker'i bir süre kovalayan ve darbeden Özgür Duran, boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yere yığılmıştı. Göğsüne aldığı yara nedeniyle ambulansla Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Duran hayatını kaybetmişti.

12 YIL 6 HAPİS CEZASI ALDI

Konya3. Ağır Ceza Mahkemesince sanıkŞeker, "kasten öldürme" suçundan 12 yıl 6 ay hapisle cezalandırılmıştı.

KonyaEmniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri,30 Kasım'da Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi'nde durdurulan bir araçta yapılan aramada, 900 gram eroin maddesi bulmuş, "KadirŞekerolayı"nda maktulün kız arkadaşı olarak bilinen A.D. ile yanındaki M.H'yi gözaltına almıştı.

Adliyeye sevk edilen A.D. ve M.H,çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanmıştı.

Kaynak: AA