Kadir Topbaş hayatını kaybetti

Kadir Topbaş hayatını kaybetti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin eski başkanı AKP’li Kadir Topbaş hayatını kaybetti. Kadir Topbaş bir süre önce korona virüse yakalanmış ve yoğun bakıma kaldırılmıştı. Topbaş'ın ölüm haberinin ardından bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kadir Bey'i, İstanbul'a ve ülkemize kattıklarını unutmayacağız" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş, korona virüs tedavisi gördüğü hastaneden hayatını kaybetti. Topbaş'ın, 16 Kasım’da kaldırıldığı özel hastanede korona virüs tedavisine başlanmış, 4 Aralık'ta yoğun bakıma alınmış ve durumunun ağırlaşması üzerine entübe edilmişti. Uzun süredir yoğun bakımda olan Kadir Topbaş, geçen hafta diyalize bağlanmıştı. Topbaş, yaklaşık 3 aydır süren yaşam mücadelesini bugün saat 16.00 sıralarında kaybetti.

Kadir Topbaş, 2004 yılından itibaren 3 dönem üstlendiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı görevinden 16 Nisan referandumundan sonra Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın başlattığı ve "metal yorgunluğu" olarak ifade ettiği parti teşkilatları ve partili belediye başkanlıklarına yaptığı operasyon sürecinde istifa etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Topbaş'ın ölüm haberinin ardından yaptığı açıklamada, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı, kıymetli yol arkadaşımız Kadir Topbaş’ın vefatını derin bir teessürle öğrendim. Kadir Bey’i, İstanbul’a ve ülkemize kattıklarını unutmayacağız. Kendisine Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.

ERDOĞAN'A GÖNDERME OLARAK YORUMLANMIŞTI

Topbaş, 22 Eylül 2017'de görevinden istifa ettiğini açıkladığı basın toplatısında, “asla yorgun olmadım” demesi Erdoğan’ın metal yorgunluğu sözlerine gönderme olarak yorumlanmıştı. Topbaş’ın aynı açıklamasında, “Hata ile ihanet birbirine karıştırılamaz. Her şeyi affederim adam yerine konulmamayı affedemem” sözleri dikkat çekmişti.