Sahte içkiden 2 kişi daha öldü

Sahte içkiden 2 kişi daha öldü
Son günlerde artan sahte içki vakalarında ölü sayısı 13'e çıktı. Güvenlik güçlerinin sahte içki yapan ve satanlara yönelik operasyonları da devam ediyor.

Sahte içkiden 2 kişi daha öldü

Yurt genelinde sahte içkiden zehirlenen 13 kişi hayatını kaybetti. Sahte içki üreten ve satanlara yönelik operasyonlar da ardı ardına geliyor.
Kahramanmaraş
Kahramanmaraş''ın Elbistan ve Onikişubat ilçelerinde sahte içki nedeniyle 8 kişi rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. 4 kişi müdahalelere rağmen kurtarılamadı, 4 kişinin tedavisi devam ediyor.

Yalova
Yalova''da internetten sipariş ettikleri sahte içkiyi içen 2 kişi hayatını kaybetti.

Sivas
Sivas''ın Zara ilçesinde sahte içkiden hayatını kaybedenlerin sayısı 3''e yükseldi. 6 kişinin ise hastanedeki tedavisi sürüyor. Sahte içki üretildiği ve satıldığı ihbarı üzerine düzenlenen operasyonda 2 kişi gözaltına alındı.

Antalya
Antalya''nın Kepez ilçesinde sahte içki bir kişinin yaşamına mal oldu. Manavgat ilçesinde ise bir kişi yoğun bakıma kaldırıldı, içkiyi temin ettiği belirlenen satıcı taksirle adam yaralama suçundan tutuklandı.

İstanbul 
İstanbul''da da sahte içki tüketen 2 kişi yaşamını yitirdi. Avcılar''da içkiyi satan büfenin işletmecisi gözaltına alındı. İş yerinde yapılan aramada 200 şişe sahte alkol ele geçirildi.

Erzincan
Erzincan''da ise sahte içkiden zehirlenen 4 kişi hastaneye kaldırıldı. 1 kişi hayatını kaybetti, bir kişinin sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Olayla ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı. 

RESTORANT''A BASKIN 

İstanbul Esenyurt''ta, Özbekistan uyruklu Jobborkul Rakhmonov''un sahte içki içerek ölmesinin üzerine, bir restorana yapılan baskında 2''si kadın 3 kişi gözaltına alındı.

DHA''nın haberine göre, olay, geçen Pazartesi günü sabah saatlerinde Esenyurt Namık Kemal Mahallesi''nde bulunan bir apartmanda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Jobborkul Rakhmonov sahte içki aldıktan sonra arkadaşı ile beraber evine döndü. 

Aldığı içkiyi tek başına içen Rakhmonov, daha sonra uyudu. Sabahın ilk saatlerinde içki içen arkadaşının yattığını gören adam, yanına gitti. Rakhmonov''un fenalaştığını anlayan arkadaşı, durumu sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. Olay yerine gelen ekipler, yaptıkları inceleme içki içen adamın hayatını kaybettiğini belirledi. Rakhmonov''un ölüm nedeninin ise içtiği sahte içki olduğu tespit edildi. 

"SAHTE ALKOLDEN ÖLDÜKLERİ SÖYLENİYOR"

Sokaktaki bir iş yerinin sahibi olan Mustafa Yıldırım, "Biz dükkânımızı açtık. Geldiğimizde burada bir ekip aracı vardı. Olayı sorduk. Bir kişinin öldüğünü söylediler. Kendi halinde, sessiz sakin insanlardı. Sahte alkolden öldükleri söyleniyor. Öbür türlü de herhangi bir bilgimiz yok" dedi.

POLİS BASKINI 

Konu hakkında soruşturma başlatan Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, hayatını kaybeden Rakhmonov''un sahte içkiyi bir restorandan temin ettiği öğrenildi. Restorana baskın düzenleyen asayiş ekipleri, yaptıkları aramalarda 9 adet sahte içki ele geçirdi. 

Restorandaki B.M. ve O.J. ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Evlerinde yapılan aramalarda 30 adet pet şişede ve 7 adet 1 litrelik şişelerde sahte alkol ele geçirildi. Evde bulunan M.E. isimli şüpheli de ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

O.J. ve M.E., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından çıkartıldıkları mahkemece serbest bırakıldı. B.M. ise adli kontrol şartı ile bırakıldı.