Kahve içmek baş ağrısını alır mı? Neden bazı insanlar kahve içtikten sonra baş ağrısının arttığını söyler?

Kahve içmek baş ağrısını alır mı? Neden bazı insanlar kahve içtikten sonra baş ağrısının arttığını söyler?
"Kafeinsiz güne başlayamam", "kahve içmeden yapamam" diyen tiryakiler de var, "kahve benim başımı ağrıtıyor" diyenler de... Peki kahve baş ağrısını alır mı yeniden baş ağrısı yapar mı?

Bilim insanlarının açıklamalarına göre kahve, baş ağrınızı giderebileceği gibi baş ağrısına da sebep olabiliyor. İçindeki kafein etkisiyle vücudu kendine bağımlı hale getiriyor. Kahve, çay, kola, çikolata gibi içerisinde kafein bulunan gıdaları tükettiğinizde kan damarlarınızı sürekli daraltmış olacaksınız. Kafein tüketimini durdurduğunuzda ise vücut aradığı şeyi bulamadığı için damarlar yeniden genişler. Bu genişleme, beyin çevresindeki kan akışında bir artışa neden olur ve sinirlere yapılan baskı sonucu baş ağrısı başlar. Kafein yoksunluğu nedeniyle karşılaşılan baş ağrısı, son derece sıkıcı bir durumdur.

Eğer kafein bağımlılığınızdan kurtulmak istiyorsanız ve kahve tüketimini birden keserseniz birkaç hafta boyunca baş ağrısıyla karşılaşabilirsiniz. Bu süreçte vücudunuz kafein olmamasına alışmaya çalışacaktır. 

 

İlgili Haberler