Dünyaca ünlü yatırım bankası TD Securities doların geleceği seviyeyi açıkladı

Dünyaca ünlü yatırım bankası TD Securities doların geleceği seviyeyi açıkladı
Dolar kurunun Türk Lirası karşısındaki yükselişi rekorlar kırarak sürüyor. Dünyaca ünlü yatırım bankası TD Securities dolar/TL için korkutan tahminlerde bulundu.

Dolar kuru 9,18''i görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine çıktı. Piyasalar dolar kuru karşısında neye uğradığını şaşırırken Türk Lirası tarihi kayıplara imza atıyor.

Dünyaca ünlü Kanadalı yatırım bankası TD Securities, dolar/TL için yatırımcıların uykularını kaçıracak tahminlerde bulundu. 2022 yılına dikkat çeken banka, dolar/TL için 2022 yılında 9,75 göreceği tahmininde bulundu. 

DOLAR/TL GELECEK YIL 9,75''İ GÖRÜR

Kanada merkezli yatırım bankası TD Securities Portföy Stratejileri Direktörü Cristian Maggio, dolar/TL''de üst üste gelen rekorlar sonrası Bloomberg’e değerlendirmelerde bulundu. 

Son hareketlerin gelecekteki gidişatın ön ayağı olduğunu söyleyen Maggio, "Türkiye krizden krize gidiyor. Çoğu krizin doğası da siyasi. Düşünün bu daha bitmiş değil ve bu döngü her çeyrek tekrarlanıyor. Dolar/TL muhtemelen gelecek yıl 9,75 düzeyine kadar yükselebilir” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan In Touch Capital Markets’tan foreks analisti Piotr Matys ise merkez bankasındaki görevden almaların TCMB Başkanı Kavcıoğlu’nun işine geldiğini ve otoritesini arttırdığını ifade etti. Matys’e göre dolar/TL''teki yükseliş sürecek ve enflasyon artacak. Matys  TL fazla değerli olsaydı faiz indiriminin doğru tercih olacağını söyleyerek, “Küresel emtia fiyatlarının yüksek olduğu ve daha da yükseleceği bir zamanda Türkiye’nin daha istikrarlı ve hatta daha güçlü bir para birimine ihtiyacı var.” tespitinde bulundu. 

İlgili Haberler