​​​​​​​Kanal İstanbul deprem üretir mi?

Dün sabah Çalar Saat'i seyrettiniz mi? İnanın moralim bozuldu. Ondan önce de termik santrallerdeki filtre gerçeği kafalar çakıldı. En başta Kütahya'dakiler olmak üzere. Yıllar önce buraların ıslahı için verilen büyük miktarların üstüne yatanları da öğrenmiş olduk.

İsmail Küçükkaya'nın konuğu Murat Ağırel'di. Yazar arkadaşımızın ne kadar donanımlı olduğunu biz biliyorduk. Ancak bütün Türkiye'nin tanıması önemli.

Ağırel'in üstünde durduğu konular arasında Kanal İstanbul Projesi de vardı.

Katar'dan takviye

Bu işin parası büyük olasılıkla Katar'dan gelecek. Ancak ekolojik denge bir yana toprak yapısı da ağır değişime uğrayacak. 8 milyon insanın "deprem hattına sıkıştırılması" görmezden geliniyor.

Görüşlerine baş vurulan deprem uzmanları "bu ucube proje büyük risk taşımakta" dediler. Sadece bir iki ekrandan acı gerçeği duyabiliyoruz. Diğerlerinin tamamı her zamanki gibi fermuarı çekti.

Sorular

Ahmet Hakan'a bazı sorular yöneltmek istiyorum.

* Kimi isimlerin çağırılması talimatlı mı?

* Bunlar için özel emir mi aldı?

* Acaba iktidarın elinde hiç mi sözcü kalmadı?

Nohutlu pilav satanlar veya "Çocuklar Duymasın"daki "Çaylaar" diye bağıran Hüseyin tiplemeleriyle Tarafsız Bölge'yi kurtarmak mümkün değil.

Sadece Ahmet'in programı değil, Ömer Çelik'in sözcülüğünde de nelere tanık oluyoruz. İşine gelmeyen sorularda öyle bir es geçiyor ki, partisi adına kutlamak şart. Cumhur İttifakı iş başında kaldığı sürece sözcü banko Çelik, diyorum.

Yüksek performans

TRT Müzik'te devamlı program yaptırılanların bazıları torpilli mi? Adam veya kadın -her neyse- uyuşturucudan yargılanıyor. Hatta bunların arasında mahkûm olup dosyası Yargıtay'da olanlar mevcut.

Şimdilik isimlerini veremeyeceklerimi ekranda izlemek biraz tuhaf değil mi? Kimilerinin sesleri bile yok. Dümdüz denilen cinsten. Sormak istiyorum; Bunların kimin korumasında? Tuhafıma giden TRT Müzik uyuşturucuyla mücadelede en fazla kamu spotu yayınlayan ekran...

Ünlülerin bazı gizli özellikleri

TRT Müzik'le devam edeceğim. "Sen saçlarıma koşan aklar gibisin"ini bestecisinin Avni Anıl ve güfte yazarının Koray Ekener olduğu bilinir.

Oysa bir uzun hava olan "Dağlar"ın Bedrettin Dalan'ın eseri olduğunu pek çok kimse bilmez.

İstanbul'un eski belediye başkanının yurt dışında yaşadığı yıllarda bu işlere bulaştığını hatırlatırım. Bunu yazdım ama, ben de NTV'deki Makam Farkı'ndan öğrenmiştim.

İlle de canlı

TRT Müzik'e dikkat ediyorum en büyük artısı canlı yayınlarını çoğaltması. Harman Yeri, Ömer Hayri Uzun yönetiminde oldukça canlandı. Tam anlamıyla Türk Halk Müziği'ne döndü.

İstanbul'dan, aynı şekilde capcanlı. Sesler, vokaller ve repertuvar oldukça düzenli. Hasan Esen de makamına yakıştı. Bir tek yeni programa itirazım var. Ahmet Koç, "Ölü toprağı bir yapımla çok fazla ağır." Ses çıkmıyor, sırf enstrüman.

****

Korhan Ayhan

Antalya'daki Dünya Kick Boks Şampiyonası'nı değerlendirirken atladım sanmayın. Korhan Ayhan'a aslında daha geniş bir yer vermek için bugüne erteledim.

Sözünü ettiğim kardeşim, soy adından da anlayacağınız gibi Orhan ağabeyin oğlu.

Avustralya'da iki ayrı üniversite mezunu. O ülkenin FOX TV'sinde uzun yıllar yöneticilik yaptı. Kick Boks'ta en önemli uzmanlardan biri haline geldi. Anlatıcılığı da olağanüstü.

World'den takviye

Korhan kardeşim şimdi Türkiye'de. TRT World'de prodüktör. Aynı ekranın düzenlediği son uluslararası seminerde de çok başarılıydı. İzin alınarak, birkaç günlüğüne spor koordinatörlüğüne transfer edildi. TRT Spor 2'yi takip edenler Korhan'ın başarısını bire bir izlediler. Ne de olsa mayası sağlam.

***

Beşiktaş doğru yolda

Kartal'ın son beş maçını da kazanması taraftarı ümitlendirdi. Yine de soru işaretlerim var. Nedeni Abdullah Avcı'ya olan güvensizliğim.

Sakatların düzelmesi artılardan. Yeni yönetime ise akıl sır erdiremiyorum. Bu kadar parayı nereden buluyorlar. Allah yardımcıları olsun.

GÜNÜN SÖZÜ

Mutlu çağlar değil, mutlu anlar vardır. John Berger

 

Yazarın Diğer Yazıları